Roskam Moordkuil Jaargang 08, 2002

Nummer 29

Ik heb twee kinderen en dus kom ik af en toe bij McDonalds. Deze krant schijnt vooral door het NRC-deel van Twente gelezen te worden en dat soort mensen wenst niet gezien te worden bij McDonalds, heb ik met laten vertellen. Dus voor die mensen het volgende.

McDonalds is een soort rood-geel gekleurde grote snackbar. Met voedsel dat zelfs mensen zonder gebit naar binnen kunnen zuigen, zo slap en vet is het. En vooral zonder smaak of geur. Na het eten moet je een behoorlijke stapel kartonnen doosjes en bekers in een grote afvalbak gooien. Dat doen meer mensen niet dan wel. Dus de kans is erg groot dat je eerst zelf je tafel moet opruimen en schoonmaken om zelf te kunnen eten.

Ik heb nog geen McDonalds meegemaakt waar de vloeren en tafels schoon zijn. Dat wordt dus opgelost doordat je van een soort presenteerbladen kan eten.

Ik heb nog een tijdje gedacht dat je verplicht in trainingspak moest consumeren. Een soort overall omdat het zonde is in je goeie goed daar te gaan zitten. Net zoals het personeel in die apenpakkies rondloopt. Dat personeel is volgens mij geselecteerd op lui- en domheid. Dat laatste hebben ze deels opgevangen door de verschillende broodjes in doosjes met verschillende kleuren te doen. Voor het McDonalds-personeel overigens zeker geen waterdicht systeem. En op de kassa staan geen cijfers, maar plaatjes van de verschillende broodjes. Ik maak zelden mee dat het allemaal in één keer goed gaat.

Ik heb mijn kinderen daar in een paar weken resistent gekregen. Er is namelijk een ballenbak die behalve een lading gekleurde ballen ook een fikse hoeveelheid kots, pis en kinderpoep bevat. Als het happy menu achter de kiezen is gegleden, willen ze daar koste wat het kost in spelen. In en om mijn huis staan schommels, glijbanen, poppenkasten, skeelers, 87 soorten ballen, 34 verschillende poppen, maar ze willen altijd in die schijtbak spelen. In de ballenbak zijn ook altijd de ettertjes uit de wijde omgeving verzameld met ouders die vanaf dat moment geen seconde meer naar hun kind omkijken.

Als de gele kut-M in de verte opduikt, probeer ik de aandacht op heel andere zaken te richten. Maar dat hebben ze snel in de gaten. Dus als ik vraag of ze zin hebben om te tekenen of ik attendeer ze op een konijn langs de weg, roepen ze direct dat ze naar McDonalds willen.

Dat het in die restaurants zo\’n teringbende is, soit. Ik doe het mezelf aan. Je hebt overtreffende trap, ook bij McDonalds. In Hengelo Zuid staat de allerslechtste hamburger M van Nederland. Ze hebben van de omgeving een vuilnisbelt gemaakt. Die M hadden ze beter op de Boeldershoek kunnen zetten, hoewel het daar beduidend netter is. Mijd die tent, rijd door naar Oldenzaal of Almelo. We hebben McDonalds ook uit de binnenstad van Hengelo gekregen door er niet te komen.

Vorige bijdrage

Nummer 28

Volgende bijdrage

Nummer 30/31

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *