Roskam Moordkuil Jaargang 08, 2002

Nummer 3

Afgelopen donderdagavond is er opnieuw een vergadering geweest over het bedgedrag van Evert Jan Krouwel. Heel kort samengevat voor de mensen die de soap in Hengelo niet volgen: Krouwel is van PvdA-huize en wil graag wethouder worden én hij neukt alles wat los en vast zit. En daar houden andere PvdA\’ers in Hengelo weer niet van. Vooral niet omdat hij (Krouwel dus) het vroeger als leraar ook met leerlingen deed. Daar schijnt die Krouwel trouwens een voorkeur voor te hebben, voor vrouwen in moeilijkheden: beetje troosten, schoudertje bieden en voor je het weet, lig je naast hem. Of onder hem. Hij zal de zweepjes ook wel naast zijn bed hebben liggen, ze moeten niet tegen hem opgewassen zijn.

Veel meiden van de middelbare school vallen voor hun leraar. Als een leraar een vrouw versiert, pak ik mijn koffer; als hij aan mijn dochters zit, moet hij op de vlucht. Aan schoolbesturen heb je over het algemeen geen reet (weet ik uit ervaring), die stoppen (net als een echt bedrijf) altijd alles in de doofpot.

Die Krouwel heeft wel een erg volle zak, want hij schijnt ook in het stadhuis en in de gemeenteraad alle dames het hof te maken. Bovendien zitten zijn handjes los (ik tik ook alleen maar op wat ik in het circuit hoor). Daar houd ik niet zo van, maar daar hebben we gelukkig de politie voor. De bouwfraudes en cocaïnebolletjes kunnen de kit toch niet van het werk houden, dacht ik zo. En als we van iedereen die bijslaapt de carrière gaan beëindigen, houden we wel erg weinig mensen voor de openbare functies over.

PvdA-leider (althans in Hengelo) Hans Kok dacht de zaak opgelost te hebben door Krouwel te vragen zich terug te trekken. Maar dat is niet genoeg voor een paar premiejagers. Mevrouw Noltes die zich Jeanette Lodeweges laat noemen is bezig met een diepgaand onderzoek naar het snikkelgedrag van Krouwel.

Wat is dat voor een gezeur? Heeft die Lodeweges een blauwtje gelopen bij Krouwel? Een druilerige ingezonden brief afgelopen week van een zekere mevrouw Van Dijk in de regionale krant, maar daar stond niet bij (en dat is echt waar) dat mijnheer Van Dijk met Jeanette Lodeweges heeft gevreeën

Er komt nu een commissie (Buurmeijer, Van der Walle en Van der Woord) die de zaak onderzoekt. Hierbij lever ik de uitkomst: opgerot allemaal! Krouwel vertrekt bij de PvdA en met de zachtmoedige Noltes heb ik altijd meelij gehad als ik die kenau van hem zag schetteren. Ga in het bestuur van Greenpeace, ga korenwolven kweken, maar rot op met je geitenwollensokkengezeik.

Afgelopen donderdag was er zoals gezegd een ledenvergadering waarbij ze elkaar wellicht op de bek hebben geslagen; ik moet mijn tekstjes altijd op woensdag aanleveren, maar in dat geval verwijs ik u voor deze keer graag naar Frank Timmers van de regionale krant.

Vorige bijdrage

Voorzitter Olympisch Steunpunt Gerrit Grotenhuis haalt uit naar NOC*NSF

Volgende bijdrage

Nummer 4

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *