Roskam Moordkuil Jaargang 08, 2002

Nummer 32

Oud-wethouder William Pingen aan de Apollolaan 40 in Almelo is een aartsleugenaar die zelfverrijking niet schuwde. Ik heb dat eerder geschreven op deze plaats en nu blijkt uit onderzoek van het Openbaar Ministerie dat het klopt, want de betreffende aanklachten tegen mij (laster, smaad) zijn allemaal in het ronde archief beland.

Ik kan alle aantijgingen bewijzen. Dat weet officier van justitie Damen nu ook. Een jaar lang heeft hij lopen speuren. De moord op Fortuyn en de pers die vervolgens (overdrachtelijk) in het beklaagdenbankje kwam. Het moet voor Damen een geschenk uit de hemel zijn geweest: eureka, daarop kunnen we hem pakken: opruiing!

Ik heb namelijk ook wel eens geschreven dat het bij het Openbaar Ministerie een grote teringzooi is, ik heb het aangedurfd een rechtspreker in Almelo te kapittelen, ik heb het bij herhaling over de onkunde van ons Twentse politiekorps gehad. Dat hebben ze liever niet, dan is het wachten op problemen. Ik ben al eens gearresteerd omdat ik mijn auto niet bij hooligans achter wilde laten. Er is een periode geweest, dat ik wekelijks een keer of tien staande werd gehouden en mijn papieren moest laten zien. En nu gaat Damen het karwei afmaken. Hij zal wel behoefte hebben aan landelijke publiciteit; hij belde mij triomfantelijk op met de mededeling dat hij mij gaat vervolgen. Ik zou ook een brief krijgen. Maar waarom dan dat telefoontje? Anders zou ik in de krant moeten lezen dat deze Almelose Teeven de criminaliteit keihard gaat aanpakken.

Het is niet de bedoeling dat ik in de cel wordt opgesloten. Jammer, ik heb al een stapel boeken klaarliggen die ik graag nog wil lezen. De officier zei in de uitzending van Radio Oost dat hij een signaal wil afgeven. In Kazachstan doet de overheid dat ook, las ik vorige week. Daar werd de dochter van een journalist gefolterd en daarna vermoord.

Ik heb nooit concreet mensen opgeroepen de ruiten bij Pingen in te gooien. Ik heb zijn adres (Apollolaan 40) genoemd, ja maar dat staat in elk telefoonboek en elk gemeentegidsje dat Almelo heeft uitgegeven in de jaren dat Pingen wethouder was. Pingen was een waardeloze wethouder die zijn eigen ruiten ingooide.

Daarvoor wil ik best zitten, tussen de vogelnestjesuithalers, illegale bloemenplukkers en wildplassers. Je kan niet meer met je vrouw \’s avonds over straat om een pilsje te pakken. Niemand heeft tijd om je aangifte op te nemen.

Een beetje drugsdealer of verkrachter hoopt op behandeling in Almelo omdat daar de kans op vormfouten het grootst is.

Officier van justitie Damen heeft een jaar lang mijn column onderzocht en concludeert nu opruiing. Ik ben een crimineel, mijnheer Damen en dus helpt de beste strafpleiter van Oost-Nederland (R.F. Speijdel) mij. En waag het niet om op 7 oktober om 13.40 uur een boete te eisen, die betaal ik toch niet. Ik wil zitten!

Jan M

Vorige bijdrage

Nummer 30/31

Volgende bijdrage

Nummer 33

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *