Roskam Moordkuil Jaargang 08, 2002

Nummer 35

Ik vind dat die Nawijn er ook wel een beetje uitziet als Göring: zo dom als het achterend van een koe, zo vadsig en net zo fascistisch. Nederland viert met dit kabinet in één grote verjaardag; in ons midden een zwager die zijn ervaringen met Turken of Somaliërs tussen het weghappen van de tompouce vertelt. Er is altijd wel een onderbuiker die dan roept: “Het land uit, tegen de muur.”

Die zwagerrol vervult de naoorlogse NSB. Criminele Nederlandse Turken uitwijzen, intrekken van subsidies voor allochtonen, dan weer mogen Marokkaanse vrouwen niet samen zwemmen van de Lijst Pim Fortuyn. Juden Raus. Nawijn en zijn trawanten zijn al druk bezig voor de Amsterdamse Kristalnacht. Mensen met een kleurtje mogen niet meer in het park, niet in de bus. Moeten opstaan als het superras Nawijn wil zitten. Die Endlösing van het vreemdelingenvraagstuk, dat wil dit kabinet bereiken.

Om die Heinsbroek kon ik nog wel lachen met zijn Bentley. Die heeft Wegener zo fantastisch getild dat hij nooit meer hoeft te werken. Heinsbroek verkocht zijn bedrijf Arcade voor heel veel geld, daarna draaide het alleen maar verlies en moest Wegener het voor een prikkie weer van de hand doen. Die Heinsbroek heeft lettelijk zes jaar op zijn rug gelegen. Hij moet zich met Economische Zaken bemoeien, maar hij roept dat leraren in de klas weer kinderen moeten slaan. En ouders die zich beklagen, moeten worden bestraft. Dat roept dus een parasiet die zelf als platenbaas alle kartelregels aan zijn laars lapte en die letterlijk over de rug van krantenabonnees en weggesaneerde journalisten bij de Overijsselse dagbladen zijn zakken heeft gevuld.

Mijn dochter zit overigens sinds twee weken op de Bataafse Kamp in Hengelo. Ik heb nu al een paar keer op het punt gestaan in te grijpen en de schoolleiding vanwege desinteresse en onkunde bij de strot te grijpen. Nadat ik mijn dochter hand ingeschreven kreeg ik per kerende post een rekening die fors hoger is dan een bijstanduitkering. Over gratis onderwijs gesproken.

Die Volkert van der Graaf, ik betreur elke dag dat hij Fortuyn heeft afgeschoten. Over paars kun je discussiëren, nu hebben we pornokoningen die kamerzetels kopen, Surinaamse vrouwen die aan de voeten van Bouterse liggen en van geen moordpartijen willen weten, huisvrouwen die toevallig in de buurt van Ferry Hoogendijk wonen. Zo\’n Jim Jansen van Raay, die het Europees Parlement (voor het oog van de camera) gewoon bestal.

Juist om dat soort dieven gingen wij Fortuyn verheerlijken. Die zou aan die vriendjespolitiek van die zakkenvullers een einde maken.

Ik loop nu al weer trouw achter Wouter Bos aan.

Overigens, van de leraar die mijn dochter slaat, publiceer ik het adres.

Vorige bijdrage

Nummer 34

Volgende bijdrage

Nummer 36

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *