Roskam Moordkuil Jaargang 08, 2002

Nummer 46

\’SOA Tommy druipt af\’ was op een spandoek bij Vak P te lezen. Nou laat directeur Van Beusekom van FC Twente tegenwoordig elk spandoek waarop meer dan alleen aanmoedigingen staan direct verwijderen, maar de tekst over Tommy van der Leegte mocht blijven hangen. Tommy heeft namelijk het allerergste gedaan bij een voetbalclub: hij heeft met de vriendin van zijn Duitse collega-middenvelder de liefde bedreven. En na Theo de Topper (met de affaire Balm) hebben ze dat liever niet meer in Enschede. Er schijnt op de training nog wat gevochten te zijn, dus weg met Van der Leegte, weg met Van der Doelen (zijn boezemvriend die de laatste tijd toch al de kantjes eraf liep) en in één moeite door weg met De Gier die in kroeg en bed beter scoort dan op het veld en bovendien met 34 jaar te oud schijnt te zijn.

Ik ben (een understatement) geen adonis, ik moet het hebben van mijn gezellige, onderhoudende babbel. Tommy heeft ontegenzeggelijk een betere conditie dan ik, kan beslist veel beter tegen een bal trappen, maar heeft toch niet echt een lijf om botergeil van te worden (heb ik nagevraagd, heb ik nagevraagd…) en ik heb hem vorig jaar namens de spelersgroep horen zeggen dat ze (de spelers dus) beter hun best zouden moeten doen. Op het veld hopelijk, maar dit terzijde. En die twaalf woorden moest hij een keer of zeven opnieuw uitspreken, want hij had er wat moeite mee. Dus een prater, nee. Maar Tommy heeft één ding voor op iedereen en dat is dat op hem een enorme erfenis wacht. Het bedrijf VDL is een familiebedrijf, Tommy lacht iedereen uit. En dus zijn de voetbaldames, die tegenwoordig de economische recessie ook in de portemonnee voelen, iets gewilliger.

Tommy moet weg. Wees dan flink. Ontsla hem. Zeg dat het neuken van vrouwen van collega\’s niet gewenst is en reden voor ontslag bij FC Twente. Klaar. Iedere boerenlul aan de lopende band bij Holec Holland krijgt ontslag als zijn pauze vijf minuten te lang duurt. Een afkoopsom van het doorlopende contract van Tommy is niet eens nodig. Misschien dat Twente nog hoopt dat ze een paar centen voor hem vangen. Ook een beetje hypocriet en smakeloos, maar daarover verbaas ik me niet bij een club die het clubkostuum door een blinde heeft laten uitzoeken. Dat rood gestreepte overhemd met witte kraag en rode stropdas is werkelijk afzichtelijk. Als je langer dan een halve minuut met een Twenteklerk in zo\’n pak praat, heb je hoofdpijn. Het zal dezelfde smakeloze kwibus wel zijn die dat glitterende uit-tenue heeft uitgezocht.

Overigens keert Ferdinand Fransen weer terug in het Arkestadion. Als adviseur van, inderdaad, Arke. Het eerste wat hij heeft gedaan is (bijna) al het OAD-geel uit het stadion mikken. Arke heeft een nieuw logo (niet vierkant maar rond) en dat zullen we weten ook via de heloranje borden die om de paar seconden opflikkeren. Geen OAD-bussen meer maar Arke-bussen rond het stadion.

Geef die Tommy een familiepak condooms en zet hem in een bus terug naar Brabant.

Vorige bijdrage

Jaap Stam haat het voetbalwereldje

Volgende bijdrage

Nummer 47

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *