Roskam Moordkuil Jaargang 09, 2003

Nummer 30/31

Ik vind 1-1 tegen SVZW helemaal niet slecht. Het was uit, moet je niet vergeten, en SVZW zit nog steeds in de kampioensroes. En wat nou dat vier doelpunten wel erg weinig is tegen een club als TVC. Ik zie dat gelijkspel tegen Oberhausen als pure winst, die gasten spelen in de Tweede Bundesliga. Logisch dat Vandereycken in de voorbereiding niet tegen de Twentse selectie wilde voetballen. Daar spelen allemaal voormalige profs in en die doen dan extra hun best tegen Twente. Dat hebben we liever niet. Dan liever dik winnen van Victoria ’28.

Die Kollman doet het trouwens weer goed op eigen bodem, wellicht doet hij nog mee tegen Nederland, later dit jaar, maar dit terzijde. Twente heeft nu gekozen voor een bankzitter van het tweede van HSV, Kim Christensen. Is dat niet die gozer van het levenslied met die Marsipulami? Verder opnieuw twee miskopen van PSV: Ramzi en Gakhokidze.
Laatstgenoemde is al zeven jaar in Nederland en heeft jaarlijks één woordje van onze taal bijgeleerd.

FC Twente vindt zichzelf heel wat. Ik betwijfel sterk of de financiële teringzooi die ze er van hebben gemaakt tot nieuwe inzichten leidt. De club krijgt de spelers die ze verdient. Ze kochten Tommie, ze kregen een klootzak. En ooit schijnt Sander Boschker een leuke gozer te zijn geweest. Al laat die nieuwe keeper er elke week één door, ik hoop dat die Boschker nooit meer in het Arke Stadion onder de lat komt.

De sportredactie van Radio Oost benaderde hem voor een interview in het weekend voor de wedstrijd tegen Achilles’12 in Hengelo. “Ik wil eerst presteren voordat ik op de voorgrond treed”, liet hij weten. Presteren? Je bent bij Ajax derde keeper, sukkel. Je moet op het trainingsveld de ballen halen; als de keeper van C2 een keer ziek is en er staat helemaal niets op het spel, word jij wellicht gebeld. Voor de wedstrijd tegen Achilles vroeg de dienstdoende speaker aan Boschker of hij even wat wilde zeggen tegen het publiek. Maar zelfs daarvoor was hij te labbekakkerig. Na afloopt slofte hij naar de kleedkamer, had uitsluitend oog voor de leuke verslaggeefster van de regionale krant, gaf onderweg circa drie handtekeningen aan vragende kinderen waar ’s lands beste voetballer van het moment (Van der Vaart) pennen leeg schreef. Ja, je bent belangrijk geworden of je bent het niet.

Verder ben ik erg benieuwd naar het beleid van Vak P in het komende seizoen. Ja, ik accepteer dat Vak P de opvolger wordt van Herman Wessels als leider van de club. Ze waren de politie al de baas en ik vermoed dat ze ook zullen solliciteren naar het burgemeesterschap als Mans vertrekt. Een voormalige diender zag van dichtbij (er was in de hele omgeving geen agent te zien) hoe Vak P een paar weken terug Leo Beenhakker flink te grazen nam. Hij heeft bij zijn collega’s namen en rugnummers in een verklaring afgegeven.
Iedereen haalt zijn schouders op. Vak is koning en ik ben zijn dienaar.

Vorige bijdrage

Nummer 29

Volgende bijdrage

Nummer 32

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *