Roskam Moordkuil Jaargang 09, 2003

Willem Hoevers haalt echt overal ter wereld de mooiste dingen vandaan

Zeg maar het derde en lagere echelon ondernemers liep er rond; geen jongens met echt geld, invloed of macht waren bij de veiling voor de stichting Kans voor een Kind eerder deze week in Kondor City. Waar wel echt heel mooie sportattributen onder de hamer gingen, zoals de schoenen van Haile Gebreselassie en San Marco. De opbrengst van nog geen 25.000 euro was ronduit schandalig. De organisatie had een gerechtsdeurwaarder opgetrommeld, een zekere Theo van Stapele, als veilingmeester. Wat was die man slecht! De onnozelheid van die vent heeft echt klauwen geld gekost: schoenen van Chivu gingen weg voor 50 euro! Die minkukel heeft geen idee wie Chivu is en sprak de naam uit als een Chinees gerecht.l Dat het uiteindelijk nog 25 mille werd, is uitsluitend te danken aan de stimulerende praatjes van een uitblinkende Tom Egbers die zich mateloos ergerde aan veilingmeester en publiek. Kim Kötter liep vooral mooi te zijn en daar slaagt ze buitengewoon goed in, en ze houdt de idylle in stand als ze daarbij haar mond houdt. Als die sukkel van een gerechtsdeurwaarder een vent is, betaalt hij uit eigen zak minstens tien mille voor de schade (misgelopen opbrengst) die hij veroorzaakt heeft.

Ik vind het vooral erg sneu voor Willem Hoevers, die haalt echt overal ter wereld de mooiste dingen vandaan. Hoevers overleefde kanker, verloor een zoon en zet zich nu onbaatzuchtig in voor kansloze kinderen. Gesigneerde shirts van Rangers, Liverpool, Celtic en Arsenal gingen weg voor een habbekrats. Het feest was bedoeld voor die omhooggevallen businessclub-eikels die zo tevreden zijn over zichzelf. Mijn buurjongetje van 14 jaar die echt van voetbal houdt, maar op dit exclusieve feestje niet mocht komen, had lachend twee keer zo veel geboden voor die shirts als die geparfumeerde klotenklappers.

Van Heracles noch Twente was een bestuurslid aanwezig. Van der Weerden en Heubach die op het veld ongeveer niets presteren, waren er wel, rookten en zopen als ketters en voerden het hoogste woord, terwijl Heubach afgelopen zondag de krant niet te woord wilde staan. Met de ongetrainde Ten Hag, Van Halst en Paus had Twente Zwolle tussen twee koppen thee opgerold. Heubach spaarde zich waarschijnlijk voor de veiling, waar hij shirtjes van echte profs op de kop tikte.

Allemaal klootzakken? Nee, juwelier Knoef niet die de opbrengst (3.500 euro) van zijn eigen feestje gaf en Gerard van Hal niet. Nog voor de veiling gaf Van Hal al tienduizend euro aan de organisatie. Mijn eigen hoogtepunt beleefde ik even later toen Van Hal mij zag binnenkomen; Van Hal liet de organisatie woedend weten dat als hij had geweten dat ik ook uitgenodigd was, hij zijn donatie nooit had gedaan. Nee, ik vind dat niet flauw, ik vind het geweldig. Van Hal gaf tien mille! Waar waren die andere patsers? En bij elke bijeenkomst blijf ik weg als Van Hal dat honoreert met tien mille voor een goed doel. Met geld is echt alles te koop, weet Van Hal. En op deze manier ben ik dat ook.

Vorige bijdrage

Nummer 44

Volgende bijdrage

Nummer 46

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *