Roskam Moordkuil Jaargang 10, 2004

Nummer 27

De koningin heeft premier Balkenende een brief geschreven waarin ze hem opnieuw verwijt geen verstand van satire te hebben. Ze adviseert hem wederom zich verre te houden van zaken waar hij geen verstand van heeft.

Het koninklijk huis kijkt overigens elke avond met veel plezier naar Villa BvD en vooral naar Jan Mulder. Ze lezen erg graag de column van Youp. En om de Roskam wordt elke vrijdagochtend gevochten.

Bij de PvdA-leider Wouter Bos zijn van de week de ramen ingegooid, ik vermoed dat de daders geïnspireerd zijn geraakt door mijn column een paar jaar geleden over wethouder William Pingen in Almelo.

Pablo Escobar werd geliquideerd nadat hij op een WK in eigen doel schoot. Dick Advocaat maakt al jarenlang de verkeerde opstelling terwijl hij met deze voetballers al een decennium het voetbal had moeten overheersen. Pim Fortuyn hield niet van allochtonen, alleen van Marokkaantjes met een goddelijk lichaam. Wie wordt afgeschoten en wie niet? En wie gaat daar over? Wat is belangrijk?

Ik ken jongens die hun identiteit volledig ontlenen aan het succes van FC Twente. René Vandereycken vergalde hun en mijn leven en dus hadden ze niet Leo Beenhakker in elkaar moeten slaan. Overdag laten ze zich koeioneren, zaterdagavond wordt hun leven gered. Of niet. En dat aantal neemt toe als Oranje speelt.

“Waar denk je aan schat?”, vroeg de vrouw van Rob Oudkerk nadat hij weer eens bij haar was klaargekomen. “O, die ken je niet.” Ik zag Oudkerk deze week op televisie. Je mag geen grappen meer over hem maken, vindt hij, terwijl ik hem alleen nog maar kan voorstellen in een hoerenkeet in standjes waar zijn vrouw geen zin in heeft.

Ik zou wel een grap willen maken over Joop ter Haar die op 71-jarige leeftijd weer de macht grijpt. Over zoon Julius die zijn naam weinig eer aandoet en moet wachten tot pa het tijdelijke voor eeuwige heeft ingeruild en dan maar hopen dat ze nog respect voor hem hebben.

Ik lees graag de tabloid van het Algemeen Dagblad of de Telegraaf die de bondscoach eerst helemaal de vernieling in schrijven en vervolgens op zijn schouders slaan. Zo heerlijk opportunistisch. Liever dan die nagemaakte regionale sportkrant met hun eigen villa. Wat is dat ongelooflijk slecht. Ze sturen een paar boventallige redacteuren naar Portugal, die praten in hun luxueuze onderkomen met gasten die ik de avond daarvoor bij de echte Villa van Barend en Van Dorp voorbij heb zien komen. De echte Villa wordt betaald door de reclames om het programma. De krantenvilla onder meer van mijn abonneegeld. Voor de zondaguitgave van de krant moet ik extra betalen en ik lees op maandag hetzelfde als op zondag, want nog geen derde van de abonnees leest de zevende uitgave.

Wat zou je daar een mooie grappen over kunnen maken.

Vorige bijdrage

Nummer 26

Volgende bijdrage

Geerdink moet eens uitleggen aan zijn eigen mensen dat ze bij een kansloos bedrijf werken

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *