Roskam Moordkuil Jaargang 10, 2004

De Jong en Van Wezel hebben Segerink een paar ton afhandig gemaakt

Ruzie in de Club van 83! Het bestuur heeft de heren Jos Segerink, Albert de Jong en Frits van Wezel er uitgeflikkerd. Dat kon ook omdat het bedrijf Delta Personeels Advies in Hengelo failliet is en dus geen lid meer kan zijn. Alle drie hebben ze een nieuwe lidmaatschapsaanvraag ingediend, maar dat wordt verworpen. De kans dat De Jong en Van Wezel weer van de partij zullen zijn, is niet zo gek groot, kan ik u verklappen. Ze hebben met zijn tweeën Segerink een paar ton afhandig gemaakt. Dat is in die kringen usance, maar de curator is nu een onderzoek gestart. Nadat De Jong de winkel van Segerink had overgenomen, werden de activa op 17 mei van dit jaar overgeheveld naar de nieuwe BV Delta Vision Advies van Frits van Wezel. Een week later, op 26 mei, werd voor de oude Delta BV – waarin alle schulden keurig achterbleven inclusief de vordering in de toekomst van Segerink – het faillissement aangevraagd. De cirkel zou helemaal rond zijn als De Jong weer financieel meedoet met Van Wezel, maar dat heb ik niet rond gekregen.

Stel dat de curator de zaak aandraagt bij de fraude-unit Fraude van het Openbaar Ministerie, dan nog gebeurt er geen reet. Topcuratoren uit de regio als Van der Hel en Wilderink hebben echte schandalige fraudezaken voorgedragen voor vervolging, maar bij het OM zijn ze erg druk met bekeuringen.

Misschien dat het royement van de Club van 83 (toch een prestigezaak voor dit soort) hen stoort, maar ze kopen zich wel ergens anders in als sponsor. Bij Expo on Horse bijvoorbeeld. Of CSI. Maffia zoekt elkaar altijd weer op. Die groep is herkenbaar aan een bepaald soort vrouwen met dezelfde kapper, dezelfde make-up, dezelfde mode, ergens tussen de 25 en 40 jaar. Allemaal inwisselbaar. De kwaliteit waar deze barbies hun financieel succesvolle vriendjes aan te danken hebben, zit in hun roze-wit opgemaakte mondjes.

Louis Snellers werd vorige week 50 jaar en normaal mijd ik dat soort feestjes, maar nu was ik toch wel erg nieuwsgierig. Wie zijn de vrienden van Louis? “Ik heb geen echte vrienden, Jan”, fluisterde hij mij toe. Toch heb ik het wel een uurtje of wat uitgehouden tot ik Frank Weyl ontwaarde. Hij is een prototype van een smeerlap, een leugenaar, een uitzuiger die rijk is geworden over de ruggen van anderen en daar met graagte over kan opscheppen. Hij heeft nog niet genoeg en tilde de fiscus. Ze hebben hem nu bij zijn kladden, maar ja, hij heeft Speydel en die is het hele zooitje in Almelo bijna altijd te slim af

Waar ik nog wel graag kom, is de bestuurskamer van Ten Cate, de voormalige skybox van Assen. Nog niet zo lang geleden keurig ingericht, maar de hoofdsponsor gooit er binnenkort 35 mille tegenaan voor kunstgras op de grond en lelijke oranje meubels (de kleur van de huisstijl).

Waarom hebben mensen met te veel geld gebrek aan smaak?

Vorige bijdrage

Nummer 48

Volgende bijdrage

Nummer 50

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *