Roskam Moordkuil Jaargang 12, 2006

Van der Zee neemt een minderheidsstandpunt in

Als het om de macht gaat, heeft GroenLinks weinig principes. Zo hoopte de gewezen partijleider Rosenmöller jaren geleden al op een ministerbaantje en was het water voor in de wijn niet aan te slepen. Het is een kwestie van rechtvaardigheid dat het niet is gelukt. Tegenwoordig schraapt Rosenmöller zijn tonnen bij elkaar in schnabbelcircuitjes.

In de gemeente Enschede heeft GroenLinks grote problemen met de luchthaven. Tot het moment dat de partij haar kans rook om in het nieuwe college van burgemeester en wethouders te mogen meedoen. Ik ken talentloze vrouwen die toch nog een heel end gekomen zijn dankzij het pijpen van mannen die aan de touwtjes trekken. Ik denk dat de nieuwe GroenLinkswethouder (wie het ook moge worden) tussen de politieke bedrijven door even de was bij PvdA-topvrouw Van Hees thuis gaat doen. Want je moet natuurlijk wel goed beseffen aan wie je je carrière dankt.

De heer Van der Zee zal het wel gaan doen. Ik zie reikhalzend uit naar het moment dat het Enschedese college beslist dat er nacht- en weekendvluchten mogen worden uitgevoerd, dat er een bedrijventerrein mag worden aangelegd, alles om de burgerluchthaven te redden. Tuurlijk, dat kan Van der Zee goed uitleggen, dat weet ik zeker. Vooral aan alle mensen die juist om die standvastige houding over de luchthaven op GroenLinks hebben gestemd. Van der Zee neemt een minderheidsstandpunt in, maar ja, hoe vaak wil je dat doen en hoe geloofwaardig ben je dan?

Supertrut Halsema heeft haar langste tijd gehad bij GroenLinks. Ze past goed in het rijtje lawaaipapegaaien van mensen binnen die partij, mensen die zelf ongeveer een bijstandsuitkering per dag verdienen en dan heel goed weten hoe anderen moeten denken en leven. Maar de partij is klaar met haar, ze zal wel in een leuk ander zakkenvullerig baantje (net als Rosenmöller) afgemeerd worden. Voor mijn part gaat ze een ton per maand verdienen, als we maar nooit meer iets van die nufkut horen.

Ik heb meer op met de kerk die SP heet. De club komt ondanks de verkiezingsoverwinning nergens aan de bak; een Socialistische Partij die bijvoorbeeld mee zou bouwen aan het Hart van Zuid in Hengelo, vind ik toch raar. Dat gebeurt dus ook niet. Ik heb met Jean Rouwet afgelopen zaterdag urenlang zitten praten over zijn werk voor de SP in Hengelo. Die man is tot mijn grote verrassing niet verzuurd of verbitterd over alle onrechtvaardigheid in de wereld en over het leed dat hem zelf heeft getroffen. Die man kan zich nog oprecht boos maken op de Spoorwegen dat ze een gehandicapte man hebben ontslagen die de fietsenstalling beheerde.

Volgende week dinsdagmiddag is de baas van de Spoorwegen (Veenman) te gast in Enschede om wat bij te schnabbelen voor Ten Cate. Als iedereen met klachten over de NS nou daar even naar toekomt…

Vorige bijdrage

Enno de Witt zorgt voor een rode lijn in de fascistoïde stukjes

Volgende bijdrage

Finkers heeft geen hol meer te doen en veel te veel geld

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *