Roskam Moordkuil Jaargang 13, 2007

Nummer 10

Dankzij Jan Marijnissen heeft de Socialistische Partij deze week een goede uitslag gemaakt. Maar je mag toch hopen dat de SP geen gedeputeerde hoeft te leveren. Stel je Düzgün Yildirim voor die Overijssel gaat vertegenwoordigen. Een man die heel slecht Nederlands spreekt en zich sinds de grote winst van de SP bij de Tweede Kamer-verkiezingen onuitstaanbaar gedraagt. Alsof hij meer dan zijn eigen stem heeft bijgedragen. Integendeel, zou ik haast zeggen, want tot voor kort hoorden en zagen we die Yildirim nauwelijks. En terecht. Hij blijkt gewoon een charlatan.

Hij kreeg van Nieuw Rechts een cursus Nederlands aangeboden. Vond ik wel leuk gevonden. Deze week zijn weblog er maar even op nagemuisklikt, waar hij rept over privisatie waar hij privatisering bedoelt en hij schrijft over breed corridor, maar ik heb ook deze keer geen idee waar het over gaat. Hij zegt en schrijft (op de website van de provincie Overijssel) dat hij HBO en WO heeft gedaan, dat hij politicologie en bestuurskunde afrondde. Hij liegt!!

Natuurlijk geeft Yildirim de pers de schuld van alle commotie rond zijn persoon. De schoft beticht zelfs Radio Oost (op zijn weblog) het interview met hem te hebben gemanipuleerd. En de krant krijgt de schuld over de misvatting met betrekking tot zijn wetenschappelijke opleidingen die ons liegturkje helemaal niet heeft gevolgd.

Wat doen Turken en Marokkanen die niet deugen en in het nauw worden gedreven? Die beginnen meteen over onderbuikgevoelens, racisme en respect te zeiken. Ik heb die Yildirim in de afgelopen periode een paar keer (op locatie en televisie) zien discussiëren met zijn politieke opponenten, maar hij heeft alleen voor zichzelf respect. Hij blèrt overal doorheen. En de wijze waarop hij onlangs Symone de Bruin van GroenLinks afblafte was beneden elk niveau. Er wordt vaak gezegd dat Turken een trots volk vormen. Dat was eens, in de tijd toen ze probeerden het hele Armeense volk uit te roeien. De afgelopen decennia blinken ze vooral uit in mensenrechtenschendingen. ‘Ik hield zelfs mijn mond niet toen de militairen aan de macht kwamen’, schrijft Yildirim. In je dromen, held op sokken, in je dromen. Hij was ooit de troetelturk van de PvdA in Zwolle, maar toen hij meer kansen bij de SP zag, stapte hij over.

Veel Turkse mannen zijn macho’s en Yildirim is zo’n kwibus. Al de vervelende Turkse mannetjes denken van zichzelf dat ze de plaatsvervanger van Allah zijn en zo gedragen ze zich ook. Die De Bruin mag waarschijnlijk niet eens klagen dat ze alleen afgeblaft werd…

Om wat te lijken, besodemietert Yildirim de boel, hij heeft zijn curriculum meer dan opgeleukt, hij liegt en hij kan niets. Ik zal nu in zijn ogen ook wel een fascist zijn. Hoewel, grote kans dat het zelfingenomen mannetje niet alleen niet kan praten, maar ook niet kan lezen. Misschien spreekt onze allochtone Schwietert wel een fatwa over me uit. Als hij daar tenminste voor geleerd heeft natuurlijk.

Vorige bijdrage

Nummer 9

Volgende bijdrage

Nummer 11

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *