Roskam Moordkuil Jaargang 13, 2007

Nummer 13

Arno Peels wordt gewipt. De vlag kan uit bij Thales. De vervelende dandy met die eeuwige grijns om zijn mond, wordt langzaam maar zeker geëlimineerd. Hij heeft in de afgelopen jaren een hoop schade berokkend, aan mensen intern, aan klanten, aan het bedrijf. Dat leidde er uiteindelijk toe dat de ondernemingsraad ten einde raad een brief heeft gestuurd aan de allerhoogste baas van Thales (Ranque) waarin zonder omhaal het disfunctioneren van Peels aan de orde kwam. Daarop volgden diverse gesprekken (met onder anderen voorzitter Dorrian van de Raad van Commissarissen) waarin een aantal mensen het toch aangedurfd heeft de waarheid over AJP te spuien. En daarom hangt er deze week (eindelijk) een directiemededeling aan de borden in Hengelo dat Peels niet langer vestigingsdirecteur is, maar wel landendirecteur blijft van Thales. De officiële verklaring van Thales is dat het Hengelose bedrijf zo klein is geworden dat zo’n zware top niet noodzakelijk is.

Dat is natuurlijk gelul, want mijnheer Blokhuis schuift nu door als vestigingsdirecteur waardoor de top alleen maar zwaarder wordt. Bovendien blijft Peels in Hengelo zitten om zich meer te bemoeien met de business-development. Ook dat lijkt gelul op de vierkante meter, want die Peels kan nog geen klant van een eethoek onderscheiden. Voor het personeelsblaadje ging hij altijd trouw op de foto met een hoge militair, het vermoeden bestaat dat hij als gevolg van S5 nooit in dienst is geweest en daarom nu op uniformen geilt. In datzelfde blaadje van hem heeft hij onlangs overigens eerlijk toegegeven dat de medewerkertevredenheid bij Thales flink te wensen overlaat en onder zijn bewind fors is gedaald.

Er is ingegrepen bij Thales. Dat blijkt ook uit de aanstelling van Eric van Amerongen als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Van Amerongen was in de afgelopen jaren één van de weinige directeuren die wel presteerden en voor wie mensen respect en ontzag hadden. En erg belangrijk: hij liegt niet en speelt geen spelletjes.

Als je gewoon normaal doet, jezelf bent en begrip hebt voor mensen, harde werkers niet shockeert of als plebs behandelt en trots bent op iedereen die zich jarenlang uit de naad heeft gewerkt voor Thales, ben je al een eind onderweg.

Tot slot geen feit maar een hardnekkig gerucht dat wel (anoniem) door een aantal mensen wordt bevestigd: Arno Peels verlaat op 1 september het bedrijf. Dan zal hij keurig worden bedankt voor alle moeite, een afscheidsreceptie krijgen en zal Thales officieel teleurgesteld zijn en Peels bedanken voor zijn jarenlange inzet. De werknemers kunnen niet wachten op dat moment. Alleen voor de kwalitatief sterke mensen die Peels er al uitgewerkt heeft, komt de ingreep te laat.

Dag foute man met je rotgrijns en je oneerlijkheid. Tot nooit meer, hopen een heleboel mensen, onder wie ik.

Vorige bijdrage

Nummer 12

Volgende bijdrage

Nummer 14

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *