Roskam Moordkuil Jaargang 13, 2007

Nummer 19: Jan Houwert

Jan Houwert laat dankzij zijn zeventien procent aandelen in Wegener toch al gauw een slordige 150 miljoen euro bijschrijven op zijn girootje. Dat de weggesaneerde journalisten van de opgeheven Twentsche Courant weten dat het allemaal voor een goed doel is geweest. Kunnen ze 2 juni mooi over praten tijdens hun reünie.

En die Engelsen van Mecom zullen ook wel weer flink het mes erin zetten. Ik denk dat moneymaker Joop Munsterman binnenkort (weer) de baas wordt, want die laat al jaren zien hoe je met nauwelijks een handvol zich journalist noemende persberichtenoverschrijvers tientallen huis-aan-huiskranten vol krijgt. Waar Houwert soms stug en lomp reageerde, kunnen die iets te zelfverzekerde lui van Tubantia straks hun lol op: Yes Sir. Of course, Sir, Good idea Sir. Ik lunchte onlangs in de kantine aan de Getfertsingel. Dat kan allemaal wel iets minder luxe, zag ik op het eerste gezicht: al die verschillende broodjes, snacks voor zulke lage bedragen….

Ik kan me overigens nog heugen dat Houwert zich ooit laatdunkend uitliet over een andere uitgever die werd overgenomen. Hij hoonde dat het belachelijk was als uitgever met een buitenlandse investeerder in zee te gaan. Ik denk dat Houwert lekker de rest van zijn leven in een Amsterdamse kunstgalerie uithangt. Schaterlachend als hij zijn banksaldo af en toe even bekijkt.

Het is een goede gewoonte geworden dat een elftal van journalisten van RTV Oost en Tubantia op het kunstgras van Heracles tegen een team van Ten Cate het voetbalseizoen besluit. Wellicht dat de heren van de krant er 29 mei behoefte aan hebben van de voertaal op het veld alvast Engels te maken, maar dit terzijde.

Mijn laatste wedstrijd dit seizoen speelde ik afgelopen zaterdag tegen Vosta, dat al kampioen was. Bij Sparta kunnen we de laatste weken kiezen tussen een kunstgrasmat die zo slecht is dat je ogen al schuren als je te lang kijkt. De andere velden zijn zogenaamd van echt gras, maar ik kan het niet vinden.
Het was trouwens mijn beste seizoen in jaren. Dat lag absoluut niet aan mij (Ten Cate hoeft niet te vrezen), maar aan jongens als Marco Volbers en Mark Oldeman die ooit in het eerste elftal van Sparta speelden. Wat ik nog nooit had meegemaakt: ze spelen de bal gewoon in de voet of op maat door de lucht (inderdaad, ik heb er achteloos een stuk of vier kunnen inleggen). Dus geen raketten op kniehoogte waar je als een zotte achteraan moet. En op papier speelt ook voormalig prof Gerco Holtkamp van De Graafschap in mijn elftal. Heerlijk.

In de afgelopen jaren haalde Ten Cate er wel eens oud-profs bij. Ze hebben toegezegd dat te minderen. Bij ons Frans Leushuis (RTV Oost), de sterspeler van het kampioenselftal van Rohda Raalte uit 1979. Bij ons ook Erwin Waanders (Heracles-volger van Tubantia), ooit talentvol keeper uit de A-jeugd van FC Twente. En ik? Ik ben vaste wissel.

Vorige bijdrage

Robin Hollander heeft horecacarrière te danken aan opleiding Small Business

Volgende bijdrage

Nummer 20: burgermeesters op een kneuzenkermis

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *