Roskam Moordkuil Jaargang 13, 2007

Nummer 20: burgermeesters op een kneuzenkermis

Als je burgemeesters als Wierenga, Mans, Lemstra en Schneiders gewend bent, dan is het momenteel behelpen in de Twentse grote steden met wat de Nijverdalse ondernemer Joop van Keulen met recht een kneuzenkermis zou noemen.
Nou weer die Knip. Een grote bek dat hij niet uitgenodigd was voor het aspergediner in Den Haag, zo mopperde hij tegen de plaatselijke inktkoelie. Hij zat natuurlijk in Den Haag om te lobbyen bij zijn vrindjes voor die zetel in de Eerste Kamerzetel die hij vermoedelijk net wel en hopelijk net niet krijgt. Overigens belachelijk dat de gemeenteraad hem die schnabbel toestaat. Hij leest nu zijn post al niet, kan niet inschatten wat wel en niet belangrijk is en liegt gewoon keihard in de raadszaal als een raadslid verontrust vraagt waarom hij niet bij dat aspergediner zat mee te vreten om stad en land te profileren in Den Haag.
Het ergste is nog dat hij organisatrice Annie Schreijer pas excuses aanbood toen zij hém belde.

Wat moeten we met Knip? Trap die mislukte militair eruit met zijn reactionaire beleidsopvattingen over drugs, seks en voetbalsjaaltjes. Die Knip is gewoon een gevaar voor de democratie met zijn belachelijke acties tegen PSV-supporters en ADO-aanhangers. Die nodeloze drugscontroles en die rare vrees van hem voor wapens in bordelen. Man, ga eens fatsoenlijk neuken, neem eens een joint (stop het desnoods in je pijp) en ga eens tussen het publiek een wedstrijd bekijken in plaats van tussen de old boys in de gemeentelijke skybox. Dan weet je waar je over praat. Over geldverspilling gesproken: altijd vooraan op kosten van de gemeenschap, maar als er over infrastructurele investeringen rond het stadion gesproken wordt, of uitbreiding van het stadion, is Menno Majoor pleite. Hij heeft er geen last van, hij laat zich overal door zijn chauffeur afzetten. Zelfs als hij naar de bakker moet.

Dat veruit de beste wethouder van Twente (Eric Helder uit Enschede) weer zijn neus gestoten heeft, dit keer in Deventer, moet betekenen dat God voor hem een ander plekkie in gedachten heeft: Almelo!

Post kwijtraken of uitnodigingen verkeerd interpreteren lijkt wel een Almelose ziekte. Ook Loek de Vries (topman van Ten Cate) had zich niet gerealiseerd dat voor hem die avond de stoel naast minister Van der Hoeven van Economische Zaken was gereserveerd. Dan had hij die dame die aan belangrijke touwtjes trekt eens goed de internationale luchtvaartplannen (met de luchthaven Twente) van een paar Twentse ondernemers kunnen toelichten. Dat levert 15.000 (!) banen op. Gelukkig heeft Schreijer alsnog een afspraak voor De Vries geregeld met Van der Hoeven. En dan vertelt De Vries waarschijnlijk ten einde raad hoe hij door Den Oudsten (burgemeester in Enschede) is behandeld als een jengelend kind. Die zat overigens tijdens het aspergehappen hijgend op de plek van De Vries.

Hoe komen we aan zulke burgemeesters? Maar net als bij een ingegroeide nagel is de tweede vraag belangrijker: hoe komen we er van af?

Vorige bijdrage

Nummer 19: Jan Houwert

Volgende bijdrage

Nummer 21: Willie Oosterhuis, succes in Hilversum, mafketel

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *