Roskam Moordkuil Jaargang 13, 2007

Nummer 30: de kop in het zand steken

Al die rotorganisaties, zoals Essent en de politie, presenteren regelmatig zogenaamde onderzoekjes over hoe hun klanten over hen denken. Belachelijke hoge percentages als 97,2% is ‘tevreden tot zeer tevreden’, komen daar dan steevast uit.
Proefondervindelijk kan ik u melden dat negatieve reacties gewoon genegeerd worden. Ik had onlangs weer eens een akkevietje met Essent waardoor ik genoodzaakt werd dat vreselijke ‘call-centrum’ van ze te bellen waar zo’n diplomaloze VMBO’er ongeveer niets wist en nergens zin in had. Een paar dagen later werd ik door een vrolijke vrouw van een onderzoeksbureau gebeld die mij zei dat ik contact had gehad met Essent en hoe ik vond dat ik behandeld werd. Ik antwoordde naar waarheid dat Essent bij mij toch zeker in de top vijf van allerslechtste Nederlandse bedrijven staat, waar blijkbaar incompetentie een selectiecriterium is om te worden aangenomen, maar dat me dat allemaal niet verbaast van een bedrijf dat geleid wordt een dief. Ze zei dat ze blijkbaar ongelegen belde en hing op. Mijn reactie zal wel niet te vinden in dat rapportje dat binnenkort wordt gepresenteerd.

De provincie Overijssel heeft ook zo’n interessante manier van de kop in het zand steken. Lovende verhalen over Jansen (onze commissaris) en zijn vriendjes (de gedeputeerden) worden keurig uit de dag- en weekbladen geknipt en in zo’n olijke knipselkrant geplakt waar zo’n ambtenaar fijn de hele dag druk mee is. In de Roskam verschijnen wel eens verhalen of columns met kritische kanttekeningen bij het provinciale beleid. Nou, daar zitten Jansen cum suis niet op te wachten, zo hoorde ik onlangs, dus geen stukken in hun gezellige knipselkrantje. Maar als ze dan de Roskam niet lezen in dat dure pandje in Zwolle, waarom ze dan soms zo boos op mij…?

Ik zat bijna in de vangrail van het lachen toen de Deventer politiechef Lute Niewerth boos meldde dat de Deventer en Amsterdamse hooligans maar eens in de spiegel moeten kijken vanwege het feit dat ze zo’n leuk familie-evenement verknald hebben. Van welk eiland komt die gek? Dat veel politiemensen ‘plat’ zijn, is bekend, dat je alleen nog de politie inschakelt, als je hoopt met hun papiertje het gestolene van de verzekering vergoed te krijgen, zullen die domme dienders zelf ook wel weten. Maar zo naïef achterlijk maak ik het niet vaak mee. Op internet stonden de vechtpartijen nota bene aangekondigd. Sinds 1758 speelt Go Ahead betaald voetbal, elke wedstrijd aan de Vetkampstraat is per definitie een risicowedstrijd. En de politie, erkent onze dorpswachter Lute, heeft te weinig mensen ingezet die ook nog eens op de verkeerde plaatsen stonden. Nou, ik weet precies waar die geüniformeerde kwibussen waren: parkeermeters controleren bij de auto’s van de middenstanders van wie de zaak door de hooligans kort en klein geslagen is.
Luteke zal binnenkort wel melden dat het Deventer publiek opnieuw erg tevreden is over zijn korps en dat zijn agenten ook dit jaar weer hard gewerkt hebben, want opnieuw is het aantal parkeerbonnen fors toegenomen. Politie.. blûhh..

Vorige bijdrage

Nummer 29: gelijk hebben is wat anders dan gelijk krijgen

Volgende bijdrage

Nummer 31: Stuip met zijn vrouw in het KaDeWe

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *