Twentesport

Maar niet heus, Leo Beenhakker

Hij heeft nooit betaald voetbal gespeeld en nu zegt hij vooral en erg nadrukkelijk steeds en opnieuw dat hij geen stroman is – wat hij natuurlijk gewoon is – en dat hij collegiaal samenwerkt met Alfred Schreuder – dikke veter! Leo Beenhakker ligt in de bosjes te gluren om zekerheid te krijgen over de rol van Michel Jansen. Ik vind het overigens raar dat je trainer in het betaald voetbal kan worden, zonder dat je op het hoogste niveau hebt gevoetbald. En dat geldt dus ook voor Leo Beenhakker… Of je moet die onzin van die diploma’s afschaffen, ook goed.

Hoe dan ook maakt FC Twente ook van de aanstelling van een nieuwe trainer weer een potje. Nu-Sport meldde al weken terug dat het Bert van Marwijk zou worden, maar blijkbaar toch niet. Ik sprak Verbeek, Foppe de Haan, allemaal wel contact gehad, maar ook weer niet…. Munsterman is er altijd een meester in met de meest exclusieve namen op de proppen te komen. Maar ik vind Foppe wel wat, die onlangs bij een sponsoravond van SVZW meldde dat hij een aanbieding van Scheringa (toen nog AZ, nu ondergedoken) heeft afgeslagen. Kijk, dat soort mensen houd ik van, niet alles voor het grote geld.

Ik ben deze week op bezoek bij Sander Westerveld en Jan Versleijen in Kaapstad. Ik heb Versleijen al sinds ik hem ken van De Graafschap en Go Ahead een nette klasbak gevonden. Westerveld wil terug naar Vitesse, ik begrijp niet waarom ze hem niet nemen. Die bejaarde mopperpit van een Boschker weet blijkbaar iets van Joop dat hij jaarlijks weer een contract krijgt. Geen top, maar belangrijk gewoon geen leuke vent, sterker een nare man die altijd even bij het journaille ging buurten als zijn contract niet verlengd werd om daarover te kankeren op Twente en het bestuur, dat niveau, ook niet loyaal dus.

Zoals Cocu de Frank de Boer van PSV moet worden,  zo moet Schreuder gauw zijn papieren halen, omdat hij het oogappeltje van FC Twente is. En ik begrijp niet wat ze nou aan willen met Kluivert. Toen hij werd gecontracteerd viel heel Nederland over Munsterman heen die tot voor kort vierkant achter Kluivert bleef staan. En nou ineens is er kritiek op het functioneren van een van de beste Nederlandse spitsen ooit. Meestal betekent dat bij FC Twente einde oefening, leert de geschiedenis.

Waarom is Schreuder zo bijzonder? Vertel het ons! McClaren en Kluivert denken erg genuanceerd over de sociale en sportieve kennis van de man-zonder-papieren-die-de-club-gaat-redden. Ik ben echt benieuwd welke man volgend jaar de KNVB-beker als een fooi weggeeft en de Europese wedstrijden als lastge onderbreking ervaart (misschien laten ze die klassering in de komende weken alvast bewust lopen, zodat alles kan worden afgestemd op het kampioenschap in 2013-2014). Ik heb er alle vertrouwen in, maar niet heus…

Vorige bijdrage

Voorstelling Debby Petters in het Wilminktheater te Enschede

Volgende bijdrage

Henk Maris, Jan Versleijen en Sander Westerveld

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *