Twentevisie Jaargang 25, 2013

Commentaar: Vrouwen zoals Marike van Lier Lels

Ik ben er van overtuigd dat als er meer vrouwen in de top van het bankbedrijf hadden gewerkt de kredietcrisis niet zo extreem uit de hand was gelopen. Ik ken veel te veel van die mannetjes die via hun werk hun kleine pikkie moeten compenseren. In deze uitgave een verhaal met Marike van Lier Lels, een van de invloedrijkste vrouwen van Nederland die ook een commissariaat bij TKH heeft: zij heeft altijd aandacht voor de mensen op de werkvloer, zij praat ook met de ondernemingsraad van bedrijven waar zij toezicht houdt. Het aantal vrouwen in de top van bedrijfsleven en overheid moet verder worden uitgebreid. Een quotum op bedrijfsniveau: leg maar uit waarom het jou als ondernemer weer niet gelukt is een paar vrouwen op topniveau aan te trekken…

Ik ken veel te veel van die mannetjes die via hun werk hun kleine pikkie moeten compenseren

Maar het moet ook van vrouwen zelf komen. Ik moest erg lachen om alle kritiek die volgde op de uitspraak van minister Jet Bussemaker dat te veel vrouwen teren op de portemonnee van de man. Het klopt, ik kan ze allemaal aanwijzen. Het zal mij een zorg zijn, het is vaak pas een probleem bij een scheiding. Dan moet de dame in kwestie weer aan de bak, maar wie zit er dan te wachten op iemand die de afgelopen vijftien jaar de computer alleen gebruikte om een spelletje CandyCrush mee te spelen op Facebook? Maar ik ken ook vrouwen die zich inzetten voor een goed doel, een ziek kind verzorgen. Hoogopgeleide vrouwen die heel graag een carrière hadden willen hebben, maar het leven had wat anders met hen voor. Is dat slecht? Ik weet het niet. Iedereen is tot zekere hoogte verantwoordelijk voor zijn eigen (on)geluk. Altijd maar naar de overheid kijken of naar je man moet je (als vrouw) zelf niet willen. En anno 2013 ken ik nog steeds mannen die gaan solliciteren als ze een vrouw als chef krijgen….

Vorige bijdrage

Marco Kroon en het bureau Kramer en Van Dijk

Volgende bijdrage

Hans Kroeze: Asito heeft in 60 jaar nog nooit verlies gemaakt

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *