Twentesport

Afscheid

Natuurlijk nemen we geen afscheid van Keizer Kesler, de man die (gistermiddag) op zijn afscheid van de KNVB niet alleen zijn eigen vrouw maar ook minstens één van zijn (vroegere) minnaressen had uitgenodigd. Ik ben maar eerlijk: ik ben een fan van Kesler. Zoals hij nu ook weer de ruzie met Bayern benadert, met humor, dedain en spot. Nou is Kesler nog lang niet weg hoor, hij gaat nog verschillende projecten doen en hij heeft een paar keer lachend maar met serieuze ondertoon aangegeven dat hij wel graag in het bestuur van RTV Oost wil. Ik persoonlijk ben daar erg voor.
Op de receptie liep ook een grote Twente-clan rond, van advocaat Jan van der Hel, tot oud-voorzitters Cees Anker en Ferdinand Fransen. En veel voorzitters zoals Jan Smit van Heracles en Jaakke van Ajax en die laatste heeft niet veel vrienden, merkte ik wel.

De rij om Kesler de hand te drukken was lang, ik mocht mij verpozen met MKB-voorman Loek Hermans die zo’n beetje alle leuke baantjes (burgemeester, Commissaris van de Koningin, minister, Kamerlid) wel gehad heeft. Hij vond zichzelf te jong voor dit kabinet. En hij vertrekt bij SC Heerenveen waar hij een toezichthoudende functie heeft. Waarom ik dit schrijf, geen idee, maar tijdens ons gesprek schoof de Amsterdamse clan (onder wie dus die lange Jaakke) die geen zin had achteraan aan de lange rij aan te sluiten, voor ons in de rij; Hermans en ik keken elkaar verbouwereerd aan, maar achter ons begonnen keurige heren in dure maatpakken dus echt te schelden over de actie van Jaakke cs. Die overigens net deed of hij gek was, wat wellicht niet eens helemaal onwaar is. ‘Arrogante hufter’, was nog zo’n beetje het meest vriendelijke.

Ik heb dat eerder gezien bij Ajax, toen de club op bezoek was in Twente. Boekhoorn, inmiddels tot huisvriend van voorzitter Munsterman gepromoveerd, was te gast en die heeft wat akkefietjes gehad met Ajax-directeur Rik van den Boog, de man die de afgelopen dagen met droge ogen meldde dat Cruyff hem altijd mocht bellen, zo’n man dus…

Boekhoorn schoof (op de eretribune) voor mij, achter Van de Boog langs met wie ik net stond te praten. ‘De heren kennen elkaar, of zal ik jullie aan elkaar voorstellen?’ Nog nooit twee mannen vervolgens zo kil zo sociaal zien doen. Nee, dat is niet waar, dat gebeurt ook tweewekelijks in de box van de hoofdsponsor in Almelo, die nagemaakte gezelligheid van mensen die liever ergens anders zijn (sommige dames zitten vol passie regelmatig bij AZ op de tribune).
Henk Kesler, ik ben idolaat van hem, op zaterdagochtend 30 oktober komt hij tussen 8.30 en 10.00 uur (Radio Oost) weer met mijn collega Martin Steenbeeke en mij praten, heerlijk.

Vorige bijdrage

Sent from Heaven: Aziatische fashion via internet

Volgende bijdrage

Ook voor vrouwen, Nico Dijkshoorn

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *