Twentesport

Arnold Bruggink

Ik ben (met mijn 47 jaar) een ouwe lul. Dat merk ik vooral omdat er steeds meer mensen die ik lief heb overlijden. Ik ben bijvoorbeeld vaker op begrafenissen dan op trouwerijen. Ik schrijf regelmatig necrologieën, ik word er zo melancholisch, mistroostig van. Hoe kort het leven duurt, dat ik eigenlijk een treurig bestaan leid met stukjes schrijven en mensen interviewen die wel succes hebben. En daar leef ik dan weer van….

Geen misverstand, zelfdoding staat heel ver van mij. Ik denk trouwens ook dat ik er te laf voor ben, maar los daarvan heb ik twee zeer succesvolle dochters (knap, intelligent – ik ben toch wel de vader?) en die wil ik die ellende niet aandoen. Mijn toegevoegde waarde is dat ik ’s avonds naar Utrecht sjees om haar fiets op te lappen als die door een paar bezopen studenten in elkaar is geschopt. Mijn leven heeft dus nog wel zin.
Zelfdoding is voor losers, houd ik mezelf voor. Mensen die succes hebben nemen hooguit een iets te riant shotje of snuifje. En daarom schrok ik zo van de zelfmoord van Enke, de Duitse goalie. Op zijn Duits overigens met portefeuille op de bijrijderstoel en duizendmaal excuses.

Ik kan me heel goed voorstellen dat ouders, kinderen, collega’s een trauma overhouden aan een zelfmoord: we wisten wel dat hij/zij het moeilijk had, maar zo erg…..

Arnold Bruggink voetbalt bij Hannover 96 (hij is er zelfs aanvoerder). Op de dag van het overlijden weigerde Arnold Bruggink interviews, op woensdag hoorde ik hem ’s avonds bij Langs de Lijn. Zo onvoorstelbaar integer, zo met ingehouden verdriet, sprak Arnold Bruggink, dat ik met tranen in mijn ogen achter het stuur zat. Over de doden nooit iets dan goeds, maar Arnold Bruggink sprak met liefde, met teleurstelling dat hij (en de club) blijkbaar aan de depressies van zijn doelman ook niets konden doen.

Tot afgelopen woensdag vond ik Bruggink een oppervlakkige Twent, een man die niet uit zijn talent haalt wat er in zit. Ik heb me nog nooit zo vergist, althans in de mens Bruggink. In navolging van Enke: duizendmaal excuses!

Vorige bijdrage

Arthur van Hoff helpt studenten aan stages in Silicon Valley

Volgende bijdrage

De Volger

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *