Twentesport

Column: Almelo is Heracles niet waard

Nummer 04 – 2013

Jan Smit, Nico-Jan Hoogma, Peter Bosz, Gertjan Verbeek, Loek de Vries met zijn Ten Cate, dat zijn mensen die Almelo op de kaart zetten en niemand anders. En zeker niemand uit de lokale politiek, ze zijn bijna allemaal geen Knip voor hun neus waard. Natuurlijk zit het zooitje (en hun voorgangers) vaak op de tribune – zeker als er wat te vieren valt, maar je hebt werkelijk geen reet aan bestuurders in Almelo. Je zou er toch een gijzeling voor op poten zetten, zal ik maar zeggen.

Heracles

Hoe komt het dat Almelo bij tijd en wijle positief in het nieuws komt? Heracles. HeRAcles zoals die maffe Egbers vindt dat we het moeten zeggen. Niets en niemand anders dan de voetbalclub geeft de stad enig aanzien. Het is in het Polman Stadion veilig, gezellig, er wordt vaak leuk en goed gevoetbald. Het is een mooi stadion, maar inmiddels veel te klein. Er zijn uitgewerkte plannen (met begrotingen) voor een nieuw stadion. Iedereen wil meewerken. Iedereen? Natuurlijk niet. Een paar opgeblazen dorpsidioten in het gemeentehuis ligt dwars, opgestookt door een paar plaatselijke kruideniers.

Voor alle duidelijkheid, de gemeente steekt geen cent in het nieuwe stadion, ze geven een lening met een marktconforme rente voor een stuk grond dat ze in deze tijd aan de straatstenen niet zouden kwijtraken. Er zijn afspraken met detailhandel. Mag niet. Half Almelo gaat al naar Enschede en Hengelo om te winkelen, want het is geen pretje om te zoeken naar nieuwe meubels op de verpauperde boulevard in Almelo. Speelautomatiek, ook niet mijn hobby, maar veel stadions worden er mee opgefleurd. Mag niet van Almelo. Ik adviseer de heren van de harde kern op te rukken naar het stadhuis. Ik praat te zijner tijd Zembla wel bij over de onvoorstelbare onkunde en incompetentie in Almelo. Haal dat Almelo morgen nog achter de naam Heracles weg.

Vorige bijdrage

Een herrijzende en vallende ster van PvdA in Overijssel

Volgende bijdrage

Aan ’n boom zo volgeladen mist men vijf, zes pruimen niet

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *