Twentesport

Kampioentje

Ik ben weer verliefd. Ik ben snel en vaak verliefd. De laatste keer was op 22 december toen een golf van geluk door mij heen schoot toen ik in de column van Karen Eshuis las dat zij zich verexcuseerde, omdat ze mijn tekst nog niet had gelezen. Ach, wat een schat. Ik heb haar volgens mij nog nooit ontmoet, maar ik heb de bazen van deze site (Van der Ley en Eijsink) opgedragen snel een picknick te organiseren zodat ik me (zo stel ik het me voor) in het geurige Twentse gras ergens (in het voorjaar) ver van de bewoonde wereld naast deze voormalige topsportster kan nestelen. Bovendien heeft ze het als redacteur van het Financieel Dagblad ook maatschappelijk veel verder geschopt dan ik. De laatste topsportster (Ellen van Langen) over wie ik publiekelijk schreef dat ik stapelverliefd op haar was, schoof sindsdien aan de vergadertafel (bij het FBK waar wij in dezelfde jury zaten – over de beste vrouwenprestatie) demonstratief een plekje op als ik binnen kwam, maar goed.

Niets ten nadele van het rijtje dames met wie ik mij de laatste tijd heb verpozen, maar ik wil meer. Als Karen mij afwijst, mik ik op Nathalie Kriek. Ik ken haar via een vriendin bij wie ik op de bank ParaVisie las; bij haar voorspellende verhaal stond een klein getekend zwart-wit portret. In het januarinummer voorspelt Kriek dat Nederland geen voorname rol zal spelen op het WK, en ook op het Songfestival zal Nederland geen hoge ogen gooien. Kijk, dat is geen onzin. Of denkt u werkelijk dat Nederland serieuze kans maakt op de titel.
Ook  haar voorspelling dat Katja, Tooske en Wendy (voor SBS6-kijkers zijn dit iconen) dit jaar kinderen zullen krijgen, klopt gewoon. De dames zijn namelijk al enige tijd zwanger, begreep ik van mijn vriendin voor wie Weekend naast ParaVisie ongeveer verplichte lectuur is.
Natalie Kriek gaat een stap verder: Beatrix zal dit hele jaar koningin zijn. Ik hoop al tijden op Maxima. Tijdens Prinsjesdag zat ik in de Ridderzaal (met dank aan Annie Schreijer) op een paar meter afstand van Maxima. Met een enorme erectie heb ik haar de hele troonrede bewonderd. Wat een gaaf wijf.
Maar mijn Kriekje voorspelt ook dat FC Twente kampioen wordt. Ik roep het al weken, maar iedereen verklaart mij voor gek. Nu krijg ik bijval van Nathalie Kriek, een autoriteit. ‘Gevolgd door Feyenoord en PSV’, schrijft ze. Het moet niet gekker worden, maar als zij het zegt… Vorig jaar voorspelde ze dat PSV kampioen zou worden, zij voorvoelde natuurlijk dat er iets niet pluis was met het kampioenschap van AZ dat is gekocht met de provisies van onnodige leningen en andere financiële ellendeproducten.
Ik heb Kriek gemaild vanaf wanneer ik mijn agenda moet vrijmaken, op zaterdag 20 maart speelt Twente uit tegen PSV, zal na dat duel de weg naar Enschede geplaveid zijn met rozen, of pas op zondag 18 april als Feyenoord naar de Grolsch Veste komt, of zal het pas beslecht zijn na de allerlaatste competitiewedstrijd op zondag 2 mei?

Overijssel gaat een topjaar tegemoet, FC Twente kampioen, Heracles gaat voor Europees voetbal, wat mij betreft degradeert Zwolle per direct naar de Topklasse en Go Ahead, mijn Deventer trots (ik woon in Deventer) gaat ook hoge ogen gooien. Dat zegt Daisha Bol, waarschijnlijk de zus van Nathalie Kriek (in De Stentor – die krant is echt nog erger dan Tubantia). Maar Bol voelt aan de foto dat Go Ahead groeit.
Ik ben zo overtuigd dat FC Twente landskampioen wordt dat weddenschappen (via jan.medendorp@planet.nl) met mij kunnen worden afgesloten.

Vorige bijdrage

De Vroome en Visser, wereld van verschil

Volgende bijdrage

Nieuwjaar

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *