Twentesport

Groningen

FC Groningen heeft dus tijdens het seizoen geprobeerd Verbeek van Heracles te strikken. Dat werd bekend tijdens de businessavond afgelopen dinsdagavond. Enorm goed bezocht, logisch na zo’n topseizoen. Johan Derksen was ingevlogen voor een inleiding en daar maakt hij zich nooit met een Jantje van Leiden af, hoewel mensen die Derksen vaker zien en horen wel enige opvattingen herkennen. Voorzitter Smit klapte uit de school, Hoogma legde uit waarom hij niet naar HSV gaat, en Smit gaf aan dat hij serieus zou overwegen te stoppen als Hoogma zou zijn vertrokken.

Dat duo Hoogma-Smit is toch wel een apart stel. Ik ken weinig mensen die minder extrovert zijn dan Smit, altijd grappen, altijd een grote mond – kan hij zich dankzij zijn plaats in de Quote500 overigens gemakkelijk permitteren, want wie doet hem wat? Hoogma is ongeveer in alles zijn tegenpool, behalve dat ook hij niet van de bijstand hoeft rond te komen.

Maar ik schrok van het nieuws dat Groningen aan Verbeek heeft zitten trekken. Was dat nadat Jans had gezegd te vertrekken, waren ze in het noorden al bezig Jans te wippen, omdat het niet het allerbeste seizoen van hem is bij Groningen? Smit loste dat op door Krüzens contract met drie jaar te verlengen…

Ik vind Groningen een erg mooie stad, als een soort enclave duikt hij na eindeloze weilanden langs de A28 eindelijk op. Net als voor de val van de Muur als je naar Berlijn reed. Ik heb daar ooit nog kortstondig gewerkt in één van die torens met een gekleurde strik, die zag je al van verre, nu staan er allemaal wolkenkrabbers omheen zag ik onlangs. En daar in de buurt staat ook de Euroborg. Echt een fantastisch stadion. Maar ik ben geen fan van de club, dat zal alles te maken hebben met Theo Huizinga, de elftalleider, dat is echt een lul. In de tijd dat Go Ahead nog in de eredivisie speelde en dus ook tegen die boeren moest (in het oude stadion – waar de toenmalige coach Jan van Dijk aan supporters met een stadionverbod kaarten gaf), was ik bevriend met Harry Decheiver die een keer uit de wedstrijd werd geschopt. Bij de kleedkamer liep het vervolgens een beetje uit de hand.

Kijk naar Huizinga en als je niet over je nek gaat, kan je bij de commando’s, dan heb je een heel sterke maag. En naar die club zou Verbeek heen gaan….

Ik ga komend seizoen gezellig een paar keer met mijn vrienden naar AZ, de club die net voor een eurootje is verkocht, maar volgens mij wel goed aan het inkopen is. AZ wil bij de top 5, is de doelstelling, Heracles zo vroeg mogelijk handhaven, zei Hoogma. Ik begrijp dat Europees voetbal wellicht iets te ambitieus is, maar het linkerrijtje?

Blijft bij mij hangen Verbeek, die tussendoor met Groningen wilde praten. Verwende kinderen hebben veelal zeer ergerlijke ouders. Verbeek heeft werkelijk top gepresteerd, maar er waren een paar incidentjes dit seizoen. Wie corrigeert Verbeek? Smit, zegt Smit. Wie corrigeert Smit? En toen bleef het stil.

Vorige bijdrage

Fritz

Volgende bijdrage

1978

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *