Twentesport

Joop Munsterman En France

Munsterman gaat gewoon door. In het businessmagazine Twentevisie dat volgende week verschijnt, legt hij uit hoe FC Twente op korte termijn 32.000 bezoekers aan kan en wellicht daarna nog meer. Ja, FC Twente wel, maar Enschede niet. Bestuurlijk hangt Enschede nog ergens in de jaren vijftig, zestig. Ik mag toch hopen dat de interland tegen Japan niet alleen de eerste, maar voorlopig ook de laatste zal zijn in Enschede. Noodverordeningen omdat een plattelandsdiender waarschijnlijk een keer op internet mocht surfen en na de onvermijdelijke porno op sites van hooligans kwam, dacht hij. Noodverordeningen, omdat er aanwijzingen waren….

Ja, maar dan wel pas tijdens de eerste helft. toen ik erg kwaad over zoveel onwil en onkunde bijna naar de dug-out van oom Bert ging om verhaal te halen.

Tot zeker twee uur na afloop was het rond het stadion één grote verkeersbende. Iedereen werd over een smal bruggetje geleid naar de snelweg. Niemand bij het gemeentebestuur, niemand bij de politie schijnbaar die in de afgelopen jaren eens een keer op een regenachtige zondagmiddag verveeld de kaart erbij heeft gepakt om een structurele oplossing te ontwikkelen voor de infrastructuur op het Business & Sciencepark; in de taal van de Enschedese plattelandsdienders: heel veel autootjes op kleine weggetjes kan niet hè jongens…

Ik werd aan de ongelooflijke onkunde weer pijnlijk herinnerd afgelopen maandagavond in Parijs waar ik in Parc des Princes (thuisbasis van Paris Saint-Germain) een optreden van Coldplay bijwoonde tussen pakweg 40.000 bezoekers. Het gezegde ‘Franse slag’ bestaat niet voor niets, maar enkele tientallen agenten hebben na afloop het verkeer in een vloek en een zucht op gang geholpen.

Nee, wat van ver komt is beslist niet altijd beter. De Grolsch Veste is ook international één van de betere stadions. Ik matig mij die mening aan omdat ik in veel stadions ben geweest. In Parc des Princes is de stoelruimte afgesteld op Roel van Velzen – afgekeken van veelal oudere stadions in Engeland. In Enschede kan je overal goed zitten en is het zicht prima. Kwestie van tijd lijkt me, voordat Joop in Parijs gaat uitleggen hoe je de gasten in een stadion verwent.

Als ik Joop was zou ik de KNVB een mailtje sturen dat we in Enschede zulk armetierig voetbal al jaren niet meer gewend zijn. Alleen bestaat de kans dat Kesler terug schrijft dat hij zulke armetierige landbouwweggetjes rond een voetbalstadion nog niet eens in Veendam tegenkomt.

Vorige bijdrage

Hennie Kuiper

Volgende bijdrage

Jonge ondernemer start alweer zijn derde bedrijf

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *