Twentesport

Mediastrijd

Ik vind de mediastrijd tussen NOS en RTL4 eigenlijk nog mooier dan dat hele EK. Er zitten wel mooie wedstrijden tussen, maar de wijze waarop Sportzomer (Jack van Gelder en zijn vrienden) en VI Oranje (Johan Derksen) elkaar beconcurreren vind ik wel nog het mooiste.

Ik ken Derksen al wat langer (oppervlakkig) maar ik geloof echt dat hij één van de heel weinige mensen is die door zijn bekendheid op televisie niet of nauwelijks is veranderd. Hij vindt het zelf vooral zeer grappig om te zien hoe de wereld om hem heen wel verandert. Heel veel vrouwen melden dat ze fan van hem zijn en willen met hem op de foto. Elke avond kijken meer dan een miljoen mensen naar het programma, naar vijf (veelal) mannen die over voetbal praten, links en rechts mensen beledigen en Danny Vera die een paar keer met zijn band zeven noten mag spelen.

En er is een rij wachtenden om naar het Kurhaus te gaan, ongelooflijk. Zelfs sinds Nederland terecht is uitgeschakeld wil half Nederland graag afreizen naar Scheveningen om naar vijf mannen om een tafel te kijken, je kijkt ze dus ook nog eens grotendeels op de rug. En Derksen is echt niet gezellig, die houdt geen praatjes, Genee hangt de gearriveerde presentator uit (wat hij eerlijk gezegd ook is, want ik vind hem wel goed), Van der Gijp de ster-analyticus, wat hij ook is sinds Derksen hem verbaal een keer alle hoeken van de kleedkamer heeft laten zien, dat hij op zijn minst wedstrijden moet bekijken alvorens hij daar een mening over heeft.

Vanavond komt Gullit naar VI Oranje, dat wordt leuker en spannender dan toen hij bij Van Gelder aan tafel zat, dat weet ik zeker. Zoals alles in het leven draait het dus gewoon om mensen, wie is zichzelf, wie is eerlijk? Dat zie je van afstand, dat merk je aan alles. De nacht van Assen voorafgaand aan de TT wacht op mij, ik hoop dat ze daar in een kroeg VI Oranje willen aanzetten. Aldus, de mediastrijd.

Vorige bijdrage

Daadkracht cruciaal voor toekomst euro

Volgende bijdrage

Openbare vergadering over drama onder een druipplant

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *