Twentesport

Pasveer

Oude tijden herleven, Go Ahead haalt de halve finale KNVB-beker. Het heeft wel een prijs: spelersvrouwen en kinderen moesten van de NAC-tribune vluchten, een oudere man met een Eagles-sjaaltje is zo’n vijf trappen naar beneden geslagen. Ja, flinke jongens daar in Breda als ze verliezen. Robert Maaskant die de week daarvoor op televisie zo stond te vloeken toen zijn lieveling Leonardo (overigens volkomen terecht) eruit werd gestuurd, heb ik nu niet gehoord. Wellicht had Maaskant het zelf wel willen doen, want hij wil van iedereen verliezen, maar niet van Go Ahead waar hij toch een paar jaar geleden als een dief in de nacht vertrok.

Het nadeel van een team dat tegen alle verwachtingen in succesvol is, is dat sommige jongens dan ineens denken dat ze goed zijn. Nu gilt keeper Pasveer van de daken dat hij alleen terug gaat naar Heracles als hij daar eerste keeper kan worden. Hoezo? Hij heeft gewoon een contract en moet zich van de zomer gewoon melden. ‘Dan ga ik wel een jaartje nietsdoen’. Pasveer is voor de eerste divisie een prima keeper, hij heeft zelfs bij Heracles een eredivisiewaardig contract dat hem voor zijn bestwil en voor het bestwil van de club heeft uitgeleend aan Go Ahead. En dan meteen een grote bek als hij een paar ballen heeft tegengehouden. Wat is dat toch met die keepers die zichzelf zo fantastisch vinden. Westervelds carrière is niet parallel met zijn uitstekende kwaliteiten verlopen, ook Boschker vindt zichzelf een stuk beter dan hij is, dat bleek wel bij Ajax. Sinds ik een paar weken geleden op deze plaats over Boschker mopperde, groet hij me niet meer. Ik ben benieuwd wie hij nu allemaal links laat liggen nu hij landelijk een bak stront over zich heen heeft gekregen; ik adviseer in dit kader vooral even de column van Nico Dijkshoorn in VI te lezen.

Het wordt wel een puzzeltje van de zomer in Almelo met zoon Pasveer die terugkomt, Pieckenhagen die bejaard is maar zich bij lange nog niet zo voelt en liefst door wil gaan, papa Pasveer die keeperstrainer is. Gaat de vader de zoon trainen, lijkt me ook niet gewenst.

Voorzitter Jan Smit is door mij al lang geleden heilig verklaard, maar netjes afscheid nemen van oude spelers is niet zijn allersterkste punt gebleken; ik ben benieuwd hoe hij dat met Pieckenhagen oplost. En als papa Pasveer verstandig is, adviseert hij zijn zoon vooral ballen tegen te houden en iets minder te zeiken. Want als zoon Pasveer echt meent wat hij zegt, betaal dan ook even het salarisverschil tussen Heracles en Go Ahead terug aan de club, dan heb je recht van spreken.

Vorige bijdrage

Nieuwjaar

Volgende bijdrage

Dick Schneider

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *