Twentesport

Zeikerdje Sander Boschker

Fenerbahce uit winnen lijkt mij lastiger dan landskampioen worden in Nederland. Zelfs met Sander Boschker op doel. Bijna verklootte hij dat weer bij die vrije trap, stond gewoon verkeerd opgesteld. En maar kankeren op zijn teamgenoten. Hoe harder ze schelden op ploeggenoten hoe meer ze zelf in de fout zijn gegaan. Daar zijn fijne voorbeelden van. Er zijn niet zo heel veel topkeepers meer in Europa, zag ik trouwens bij het zien van erg veel Europacup-wedstrijden afgelopen week.

Gelukkig ging de keeper bij de tegenstander bij de eerste goal ook niet vrijuit, hij dook over de bal, een ‘Boschkertje’ noemen we dat bij ons op de redactie. Nee, ik ben nooit een Boschker-fan geweest, boven komen drijven bij gebrek aan gewicht, zo bewezen de beelden opnieuw deze week. Dit hele seizoen al. Eigenlijk zijn hele carrière.

Los van zijn matige kwaliteiten onder de lat, is Boschker gewoon geen aardig mens. Altijd nors, altijd wat te zeiken. Als zijn contract afloopt en het moet verlengd worden, zoekt hij journalisten bij wie hij kan klagen dat hij ondergewaardeerd wordt. ‘Die klote-westerlingen komen hier hun zakken vullen en wij jongens van de streek worden met een fooi afgescheept’, u hoort hem het bij wijze van spreken zeggen. Niels Oude Kamphuis had ook altijd zo’n last van die zeikziekte. En als uiteindelijk de poen binnen is, vallen ze dezelfde journalisten af dat ze altijd alleen maar over geld praten….

Dat Boschker het in Amsterdam niet zou redden, had ik voorspeld. Dat Twente hem terughaalde, vind ik één van de mindere beslissingen van de afgelopen jaren. Maar aan het einde van dit seizoen wel graag met pensioen; desnoods betaal ik de hapjes. Hoewel onze Twentse Doesburg wel miljonair is geworden dankzij FC Twente.

Zeiken, niet tegen kritiek kunnen, maar als hij de sterren van de hemel keept, wil ik zelfs het toiletpapier afscheuren en aangeven voor hem. Maar zelfs ik zie dat hij minstens vijf kilo te zwaar is en na al die jaren nog steeds geen terugspeelbal normaal in het spel kan terug schieten. Dat is toch te trainen, volgens mij, een uurtje per week lijkt me voldoende. Alleen al dit seizoen blunderde hij thuis tegen PSV en RKC. Om nog maar niet te spreken over die rode kaart tegen Sporting. En die bal tegen Fenerbahce had die jeugdkeeper uit de C1 gewoon gepakt hoor.

Waarom hij wordt opgesteld? Omdat hij beter schijnt te coachen dan die Bulgaar die met PSV flirt. Wat bij mij de vraag oproept: kunnen de spelers hem verstaan dan met dat binnensmonds dialectgemompel?

Vorige bijdrage

Jonge ondernemer start alweer zijn derde bedrijf

Volgende bijdrage

Wim Neeskens

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *