Life+ Business

Stimuleringsprijs voor Maarten Dik met Poppintags.nl

Maarten Dik (29) is een bijzonder mens. Op de middelbare school voelde hij zich niet senang, de havo mislukte, op het mbo liep het fout. Deze man won onlangs de stimuleringsprijs (2500 euro) van de EW/Saxion Ondernemers Award met zijn online platform Poppintags waar mensen veilig tweedehands kleding kunnen kopen en verkopen.

Na een aantal banen, waaronder op de marketingafdeling, maakte Dik een lijstje van wat hij wel wilde en wat zeker niet. “Ondernemerschap stond bovenaan, andere steekwoorden waren creativiteit, en ik was altijd erg gefascineerd door internet en marketing. En psychologie stond op mijn lijstje.” Die woorden kwamen voor in een Saxionopleiding: “Human Information Design & Strategy.” Kortweg HIDS. En je wordt opgeleid tot informatiespecialist. “Bijvoorbeeld ‘content-marketeer’ of bibliothecaris.” En dat laatste beroep is in het geval van Maarten wel grappig: zijn beide ouders hebben dat beroep… De opleiding aan Saxion was ook het begin van succesvol ondernemerschap. “Ik kwam drie ondernemers tegen, de Pulsar-partners, interim-managers die overal komen. Ik dacht ‘zij lossen problemen bij bedrijven op‘ en één van de problemen is vaak de marketing. Ik heb toen voorgesteld om Pulsar Online Marketing er naast op te zetten; dat vonden ze een leuk idee.” Bedrijven helpen, maar ook eigen concepten lanceren. Zoals in november vorig jaar Poppintags.nl, om veilig tweedehands kleding te kopen en verkopen via internet. “Het is dus een spin-off van Pulsar Online Marketing.” Voor dat initiatief ontving hij de stimuleringsprijs, 2500 euro en begeleiding door professionals. In juli heeft Dik de eerste afspraak met de heren van het begeleidingsteam en de eerste vraag heeft hij ook al: “We zijn op zoek naar investeerders…” En hij kan met ‘zijn eigen’ Poppintags.nl laten zien dat hij met Pulsar Online Marketing inderdaad kan zorgen voor zoekmachine optimalisatie, google adwords campagnes, conversie optimalisatie, affiliatie marketing en email-marketing.

Vorige bijdrage

Sensorvloeren om mensonterende situatie te voorkomen

Volgende bijdrage

App ‘Het Afsprakenhuis’ wint EW/Saxion Ondernemers Award

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *