De Roskam Jaargang 21, 2015

Beschuldigingen vliegen bij FC Twente over en weer

Inmiddels begin ik me af te vragen of het ooit nog goed komt met FC Twente. In dat kader heb ik zoveel meelij met Gerald van den Belt. Volgens mij nog de enige fatsoenlijke vent in de kantoren van de Grolsch Veste. Hij schijnt ’s nachts nog wel eens wakker te worden van het moment dat hij de baan bij FC Twente accepteerde. Ze vechten elkaar daar letterlijk de tent uit, ik verwacht de komende tijd nogal wat rechtszaken. De beschuldigingen over belangen in spelers vliegen over en weer.

Met meer geluk dan wijsheid werd afgelopen weekeinde weer eens gewonnen, van NEC. Nog niet zo lang geleden stond NEC in Enschede bij het rijtje clubs waar twee maal in het seizoen van gewonnen moest worden. FC Twente wint van niet één club gemakkelijk meer.

De club is drukker met geldschieters, met de KNVB en met de interne geschillen dan met voetbal. Er is onlangs weer een bedrag geleend om het bedrijf gaande te houden, dit keer 8,5 miljoen euro. De KNVB heeft inmiddels meer dan eens gedreigd de licentie in te trekken.

Ted van Leeuwen is als voetbalmanager aangetrokken (contract voor twee jaar). Van Leeuwen heeft jarenlang bij Voetbal International gewerkt (waar hij landelijke bekendheid kreeg dankzij één van de beroemdste tirades van Louis van Gaal: ‘Ben jij nou zo dom, Ted van Leeuwen? Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom?’) en later in functie bij Vitesse stond te schutteren voor de camera’s van Powned. Hij werkte voor AGOVV, Vitesse en op Malta met André Paus. Die kan inmiddels ook zijn naam niet meer zonder onaardige toevoegingen uitspreken.

Ik ben verrast dat Fred Rutten nog steeds zo bevriend is met hem. Voor Rutten zijn zaken als fatsoen en eerlijkheid belangrijke thema’s, maar ik kan geen voetbalblad open slaan of Rutten zit met Van Leeuwen ergens op een tribune.

Ik had (samen met een vriend) vorig jaar een paar kaarten bij FC Twente; vrienden en relaties vonden het wel mooi bij FC Twente te kijken. Dat is niet meer. Ik wil van die kaarten af, maar de dame van FC Twente die ik steeds aan de lijn krijg, zegt dat dit niet kan. Ja, maar ik heb ook een afspraak met Ted van Leeuwen voor een interview dat hij elke keer weer laat afzeggen. Weet je, laten we allebei onze toezegging nakomen…

Jan Medendorp

Vorige bijdrage

Als tiener en journalist al idolaat van Brood, nu nog

Volgende bijdrage

Wel veel spreektijd voor maar één aandeel TenCate

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *