De Roskam Jaargang 21, 2015

Wel veel spreektijd voor maar één aandeel TenCate

In vroeger jaren meende ik verstand te hebben van de beurs. Ik handelde zelf ook een beetje in aandelen, niet extreem, tot ik jaren geleden een paar honderd euro verloor. Dat was mij iets te gortig. Dankzij Gerard Sanderink (ik was redelijk geïnformeerd over zijn plannen) heb ik een deel terug kunnen verdienen. Daarna ben ik er subiet mee gestopt. Ik heb alleen van alle fondsen die ik als journalist volg één aandeel in portefeuille. Dan kan ik mij tenminste aanmelden bij de aandeelhoudersvergadering als ik tijdens perspresentaties weer eens met een kluitje in het riet word gestuurd.

Ik heb bij Stork wel eens het woord gevoerd, bij Grolsch en bij TenCate. Heerlijk, dan zag je die mannen achter de tafel zich kapot ergeren. Dat dreigde bij Grolsch ooit uit de hand te lopen toen mij bijkans het woord geweigerd werd en bij TenCate probeerde de toenmalige voorzitter annex commissaris Aad Veenman mij te piepelen door bij herhaling te melden dat ‘aandeelhouder Medendorp die één aandeel had ingebracht nu toch wel door zijn spreektijd heen was.’ Voor mij was het mooi dat andere aandeelhouders daar over morden.

Ik ben al jaren niet meer naar perspresentaties en een aandeelhoudersvergadering van TenCate geweest. De Vries en ik hadden een teringhekel aan elkaar. Maar dat is opgelost. We gaan zeker niet gezamenlijk op vakantie, maar we doen wel weer normaal tegen elkaar. Hij is onlangs zelfs in een radioprogramma geweest dat ik met Martin Steenbeeke presenteer. En het was nog leuk en gezellig ook. En nu ontving ik een brief of ik het bod op mijn aandeel TenCate wel of niet wilde accepteren.

Zoals ik de dag betreur dat de PTT KPN is geworden, zo baal ik dat de Postbank ING is geworden, maar je moet ergens een rekening hebben, ABN Amro vind ik een zo mogelijk nog slechtere bank en van de Rabo krijg ik ook geen warme gevoelens. Er komt een moment dat ik overstap naar Triodos ofzo, maar dat is toch wel een hoop gedoe.

Ik krijg 24,61 euro voor mijn aandeel TenCate, als transactiekosten brengt ING 16,51 in rekening; het bedrijf bericht mij dat ik als de deal doorgaat 8,09 euro krijg overgemaakt. Nou ja, ze zullen de poen wel nodig hebben om de staatsleningen terug te betalen – anders had ING niet eens meer bestaan…

Maar goed, ik heb het bod geaccepteerd, ik ga 7 december gezellig naar de aandeelhoudersvergadering om te horen of het feest (TenCate in handen van De Vries en zijn vrinden) doorgaat. En of de huidige voorzitter Hovers (net als Veenman afkomstig van Stork) mij het spreken gaat beletten.

Jan Medendorp

Vorige bijdrage

Beschuldigingen vliegen bij FC Twente over en weer

Volgende bijdrage

Ruurd Hallema laat zich met een lintje voor lul zetten

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *