De Roskam Jaargang 21, 2015

Vertrekkende Menzis-topman Van Boxtel heeft ballen

Vrij naar Wim Kan: ‘Ik ben niet zo tegen Rogier van Boxtel als ik zou moeten zijn’. Ik ken hem eigenlijk vooral als grote baas van Menzis. De meeste zorgverzekeraars zijn geen leuke mensen kan ik u melden, maar met Van Boxtel kan je wel lachen. En de meeste kleine mannetjes hebben een enorm ego als compensatie. Hij veel minder. Hij is deze maand 61 jaar geworden, stapt vrijwillig (na tien jaar op) op als bestuursvoorzitter waar dat volk meestal niet weg te slaan is en vertrekt en passant ook uit de Eerste Kamer. Zijn afscheid vierde hij van de week in het Concertgebouw in Amsterdam. Dat had natuurlijk in de Buitensociëteit in Zwolle gemoeten of een ander provinciaal triest etablissement. Maar goed.

Hij was ooit minister zonder portefeuille, hij is niet alleen fan maar ook bestuurder bij de grootste proletenclub van het land, Ajax, maar zijn stukje in de kersteditie van HP/De Tijd over de vermoorde Els Borst was oprecht geschreven. Het afschaffen van de vrije artsenkeuze is een grote schande. Onder zijn (politieke) bewind zijn de verzekeraars alleen maar machtiger geworden in dit land en waar penningmeesters de macht krijgen is het gedaan met het ondernemerschap, citeer ik Ten Cate-topman De Vries. Op Twitter wordt hij tot op het bot beledigd; op 22 december meldt @TonySoprano272 (in principe zijn mensen die dit soort schuilnamen gebruiken laf en achterbaks): ‘misselijke vent! Ik hoop dat hij snel zelf terminale hulp nodig heeft’. Van Boxtel reageert door te retweeten…. Op 17 januari schrijft @HelgaDulfer aan @rogervanboxtel: ‘Dat u zich überhaupt nog op Twitter durft te begeven. #vrijeartsenkeuze’ Van Boxtel reageert door ook dit bericht te retweeten aan zijn meer dan zevenduizend volgers. Dan heb je toch wel ballen. Zijn eigen tweets gaan inhoudelijk overigens niet verder dan, ‘Helaas, fouten worden afgestraft, toch heeft Ajax goed gespeeld!’. Kingma weg, Van Boxtel weg, het wordt saai in de zorg in het oosten des lands….

Vorige bijdrage

De era van de vrouwen

Volgende bijdrage

Johanna ter Steege boeit met herkenbare emoties

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *