Twentevisie Jaargang 11, 1999

Opnieuw Night of the Cable dankzij Kabel Oost

‘Dit moet toch kunnen in Twente’

Kabel Oost bleek opnieuw een paar centen over te hebben. En dus krijgt Twente opnieuw een gala aangeboden: Night of the Cable, part II. En het moet een festijn worden dat jaarlijks of om het jaar terugkeert. “Dat moet toch mogelijk zijn”, verzuchten de mensen achter de schermen Jan Hagendoorn van het Expo Center, Jan van de Wal van Kabel Oost en Jan van Ingen van B.VIP.M. het bureau dat het programma inhoudelijk produceert en artiesten contracteert. “Dit is echt de allerlaatste keer dat we er geld in kunnen stoppen, we bleken meer over te hebben dat we gedacht hadden”, aldus Van de Wal. Maar of het er echt allemaal van komt op 24 april, is nog maar de vraag. De voorinschrijving valt niet echt mee.

“O, daar vertel je me wat nieuws. De opties op de artiesten lopen op 31 januari af, ik moet snel contact met ze opnemen om die opties met twee weken te verlengen. Nee, dat gebeurt wel eens vaker, dat is niet gek, alleen had ik graag geweten, want dit komt een beetje gek over”, zegt Jan van Ingen. Zo is het ook nog onduidelijkheid wie de financiële risico’s loopt. “Van Ingen en ik”, zegt Hagendoorn. “Dacht het niet. Hagendoorn neemt het financiële risico, ik heb alleen hard gewerkt voor niets in dat geval.”

TROS

In totaal meer dan elfduizend bezoekers trok de eerste Night of the Cable die dankzij Kabel Oost van de grond kwam. Daar kwam een hoop geld vrij toen het bedrijf overgenomen werd. De klanten kregen een paar centen terug en het bedrijf wilde ook wat voor de regio doen, heette het. De zakjapanner bleek zuinig te zijn afgesteld, want opnieuw weten ze niet wat ze met een overschot op de balans aanmoeten. Het zou in een BTW-voordeel zitten. “We vinden het jammer dan ons initiatief twee jaar geleden niet is opgepakt, daarom doen we nog een keer mee.” Dit keer steekt Kabel Oost er anderhalve ton in. Met de eis dat het gala op een landelijk televisiestation te zien zal zijn. Van Ingen heeft inmiddels van de TROS (waar niet toevallig zijn echtgenote Marga Bult ook een contract heeft) het programma kunnen slijten.

3,5 ton

Er lagen na het vorige gala grootse plannen klaar. Er is met verschillende bedrijven gesproken maar die hadden er allemaal weinig zin om een paar ton te steken in het evenement wat zou moeten uitgroeien tot een soort regionale Night of the Proms. Er ligt nu een low-budget draaiboek klaar. Twee ton is uitgetrokken om mensen als Ben Cramer, Ernst Daniel Smid, Joke de Kruijff en het Twentse muzikale genie Maurice Luttikhuis (de grote man achter musicals als Les Miserables, Cats, The Phantom of the Opera en Miss Saigon) naar het Expo Center te halen. Daarnaast is er nog eens anderhalve ton nodig voor de aankleding van de hal: van vloerbedekking tot stoelen, van planten tot licht, geluid en noem maar op.

We vinden het jammer dan ons initiatief twee jaar geleden niet is opgepakt, daarom doen we nog een keer mee

VIP

Van die 3,5 ton is dus 1,5 ton afgedekt, het resterende geld moet komen van het bedrijfsleven dat in de afgelopen weken is gevraagd in te schrijven op een VIP-arrangement die in prijs varieert van 235 tot 295 gulden per persoon. Er wordt gerekend op 500 mensen die voor dat geld gratis mogen drinken, en Ben Cramer een handje mogen geven. Daarnaast wordt uitgegaan dat duizend Twentenaren a raison van 46,50 gulden deze avond zullen bezoeken. Voor de komende jaren zal de opbrengst geheel uit de kaartverkoop moeten komen. “Nee, dit is echt de allerlaatste keer dat wij er geld instoppen”, zegt Van de Wal. “Het moet kunnen, zo’n fantastisch evenement in Twente”, vindt Hagendoorn.

Vorige bijdrage

Almelose transporteur Henk Bolk 'blokkeerde' bouw Oldenzaalse overslagterminal

Volgende bijdrage

Commentaar: Twente is niet fantastisch

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *