Roskam Moordkuil Jaargang 04, 1998

Zonder ons heeft Mans geen toekomst

Als de regionale luchthaven de poorten moet sluiten, is dat puur het gevolg van de linkse terreur in Twente. De milieubeweging en rode politieke partijen blèren om het hardst. Zonder inhoud. Halve en hele onwaarheden. Ze weten niet waar ze het over hebben en ze treffen in de regionale krant een medestander. Onder de vlag van ingezonden brieven worden de Enschedese burgemeester Mans en ondernemer Holterman van de investeringsmaatschappij Reggeborgh tot op het bot beledigd. Voor het vervaardigen van brieven voor de lezersrubriek hebben ze zelfs een aparte redacteur aangesteld. Of denkt u nou echt dat Mona in Story de enige is die een beetje geinige brieven verzint?

Het zal me persoonlijk een worst wezen. Ik vlieg zelden en nog minder vanaf Airport Enschede of welke naam die verkapte bushalte tegenwoordig ook draagt. Ik constateer slechts dat de voorstanders lid zijn van de vliegclub en anders helemaal naar Teuge moeten om hun hobby uit te oefenen en de tegenstander is een hoofdredacteur die buitenaf woont en zo eens in de week een sportvliegtuigje over ziet komen. Waarschijnlijk gooit hij er binnenkort weer een onderzoekje onder de bevolking (lees zijn eigen redacteuren) tegenaan. Op die manier hebben ze vorming van de Dubbelstad tenslotte ook kapot gekregen.

Ik wed dat als die chef-krant toevallig in Haaksbergen zou wonen zijn sufferdje goedkope uitjes voor het hele gezin zou organiseren vanaf de luchthaven. Hoe zouden we anno 1998 nog kaartjes kunnen bemachtigen voor popconcerten, optredens van Jaap van Zweden, bezoekjes aan voetbalwedstrijden en tuinaanlegdemonstraties zonder de onvolprezen bemiddeling van de geschreven stadswacht. Je krijgt zelfs korting via de krant. Jonge, jonge, die krant krijgt toch maar mooi voor ons als burgerbevolking alles voor elkaar. Kan ik alvast reserveren voor de kerstvakantie? Bovendien is mijn klopboor al na twee jaar kapot. Dat mag toch niet? Kunt u er niet eens een beetje provocerend artikeltje in een bijlage tegenaan gooien? U moet eens laten zien wie de baas is in Twente.

Mans moet hangen! Het gore lef van die corrupte Limburger: voor de Dubbelstad en voor de Luchthaven. Dit is een prestigezaak. Schaduw hem dag en nacht. Stuur een geile blondine op hem af die hem onverwacht haaks op zijn bek zoent. Fotootje erbij en klaar. Dat zal hem leren. Zonder ons heeft Mans geen toekomst. Wanhopig vlucht hij naar Reggeborgh. De krant heeft het altijd al geweten.

Ik heb gedemonstreerd tegen kernwapens, ik heb gevochten in Amelisweerd en tegen de afbraak van de sociale zekerheid. Rechts deugt niet. Conservatieve zakkenvullers moet je in de peiling houden. Ze liegen en bedriegen. Maar ik ben inmiddels ook bang voor Natuur en Milieu, voor de Kokjes en de Nijhofjes van deze wereld. Hoort bij het volwassen worden. Bedankt jongens.

Vorige bijdrage

Nico Gerzee hielp de VVD toen gedeputeerde Hertog er tussenuit kneep

Volgende bijdrage

Han Pape kiest voor een redactioneel stuk over RTV Oost

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *