Roskam Moordkuil Jaargang 06, 2000

Nummer 4: Heracles blijft de club van het oud papier

Heracles blijft de club van het oud papier. Een club waar (ik blijf het herhalen) mijns inziens Polmantypes niet horen. Maar goed, ik ga er helaas niet over.

De stadionnaamgever stelt zich inmiddels in gesprekken met relaties voor als: ‘Hallo, ik ben Polman van het stadion’.

De commerciële klerk van dit blad meldde mij dat Polman met mij wil praten, waarschijnlijk naar aanleiding van mijn eerdere uitspraken dat ik Polman een ordinaire pooier vind.
Mij is bekend dat Almelo raamprostitutie wil invoeren, maar ik zoek geen baantje in die sector.

Bovendien weiger ik elk contact met mensen die denken dat voor geld echt alles te koop is.

De denigrerende wijze waarop Polman zich onlangs over Rik Platvoet uitliet, is alleszeggend.

Hij ontvangt mensen zittend onder zijn bureau in de hoop dat ze wat over hem zullen zeggen; ik adviseer in dat soort ziekelijke gevallen een paar weken cel; vertel de andere gedetineerden dat hij voor kinderporno vastzit….

Ik vermoed dat de helft van de businessclub fout zal zijn in de volgende oorlog, want ze adviseren Polman naar de rechter te stappen en tegen mij zeggen ze dat ze nog veel meer over hem weten.

Het is stuitend waarop de club met de klasbakken omgaat. Als je dan toch zoveel geld hebt, Polman-met-je-rare-schreeuwerige-zonnebrilpakken, geef dan Fritz Korbach een contract voor langere tijd, geef dan Arend Steunenberg een fatsoenlijk honorarium. Dit 54-jarige wandelend stuk integriteit krijgt een luizige 1500 gulden om de investeringsclub en het bestuur technisch te adviseren.

Neem Folkert Velten in dienst, je hebt gezien hoe mateloos populair die vent is. Zelfs Vak P klapte voor Velten. Ga niet met mij, maar met Velten praten, daar heb je wat aan: dan kun je gratis en voor niets een lesje in eerlijkheid en oprechtheid krijgen.
Je wordt bij Heracles fatsoenlijk behandeld door de vrijwilligers, het management deugt, er wordt dankzij Korbach leuk gevoetbald en het is toch een genot dat je letterlijk weer langs het lijntje naar voetbal kunt kijken.
En naar dat shirt……werkelijk fantastisch.
Ik overleef je wel Polman.

NB. Polmanditis: het regionale dagblad TC Tubantia is nog te schijterig om te melden dat Korbach een forse douw heeft gehad omdat hij tot twee maal toe met drank op is gepakt (bevriende staatshoofden mogen niet beledigd worden of zoiets), maar wel schrijven dat Korbach mijn auto in elkaar heeft gereden. Sneu.

Vorige bijdrage

Nummer 3: Never a dull moment

Volgende bijdrage

Nummer 5: minderwaardigheidscomplex in Twente

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *