Roskam Moordkuil Jaargang 07, 2001

Nummer 25

Burgemeester Willeme van Dinkelland wil liever nog vandaag dan morgen weg uit dat fusiedorp. Hij solliciteert zich klem (vooral in Limburg) waar hij maar niet aangenomen wordt.

Iedereen weet inmiddels dat hij zich niet de beste man voor de beste plaats vindt, maar hij is verplicht door Commissaris van de Koningin Hendrikx om mee te doen. Hoewel ze hadden beloofd om niet mee te doen, schreven die sukkels uit Ootmarsum en Weerselo toch een brief. En één van die twee wilde Hendrikx in elk geval niet aanstellen.

Het probleem van Willeme is dat iedereen in Dinkelland dat weet en daarom wordt hij door die achterbakse CDA-incest niet meer serieus genomen.

Ootmarsum en Denekamp gunnen elkaar het licht in de ogen niet, maar de echte agrarische onderwereld zit in Weerselo. Dat is al begonnen onder ex-burgemeester Schelberg. Ze doen in Weerselo eigenlijk alles wat God verboden heeft en zitten zondag met hun vrome gezichtjes weer vooraan in de bankjes en kopen letterlijk al hun laag bij de grondse zonden af. Ons kent ons, in Weerselo, dat zie je wel aan al die achterdochtige inteeltkoppen.

Na de smerige wijze waarop de verradersraad in Dinkelland eerder deze week de gekandideerde gemeentesecretaris heeft afgeserveerd, kan Willeme nog maar één ding doen: opstappen.

Hij is voor schut gezet, als vloermat gebruikt. Hij zat erbij en keek er naar. De beoogde gemeentesecretaris Roolvink was gewoon de beste keus. Loopt al een tijdje mee, weet van de hoed en de rand en heeft het spel eerlijk gespeeld.

Nee, dan die raad. Noemt zich in grote meerderheid christelijk. Gek zijn ze. En ze zijn waarschijnlijk helemaal BSE geworden van al die sex met hun koeien.

Democratie werkt niet in Dinkelland. Dus al die CDA-shit komt na elke verkiezing ook weer gewoon terug.

Willeme gaat weg, dat kan niet anders. Hij zal de eer wel aan zichzelf houden.

En dan komt er maar een tijdelijke schurk, iemand die korte metten maakt met die hele bende. Die voor niks of niemand bang is. Die met een honkbalknuppel boeren die hondenpoep door de brievenbussen gooien (het is gebeurd) aanpakt. Dat is de enige taal die kat-in-het-donker-knijpers daar verstaan.

Ik verklaar de baan van gemeentesecretaris in Dinkelland besmet.

Degene die daar met droge ogen solliciteert, is aan de beurt. Die gaan we zoeken.
Laat ze daar in Dinkelland maar lekker een tijdelijke organisatiedeskundige aanstellen voor vier of vijf rootjes per dag.

Bloeden zullen jullie, stinkboeren in dat achterlijke Dinkelland.

Vorige bijdrage

Nummer 24

Volgende bijdrage

Nummer 26

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *