Roskam Moordkuil Jaargang 09, 2003

Nummer 12

Zelfs het idee van de digi-boerderij kon ik billijken. De provincie Overijssel heeft zijn uiterste best gedaan om kiezers naar de stembus te lokken op 11 maart. Maar het lukte de provincie vervolgens niet die paar uitgebrachte rotstemmen op een professionele wijze voor het voetlicht te brengen. Nog te beroerd om een fatsoenlijk computerprogramma aan te schaffen.

Ik begrijp ook niet dat Geert Jansen niet het hele provinciehuis de tering heeft gescholden over de bijna structurele verschutting die hij (als gevolg van dat gekloot met die vellen papier) maakte bij de verkiezingsavond van TV Oost.

Terecht heeft Enno de Witt daarover vorige week een zeikstuk geschreven. Dat De Witt geen benul heeft over de wijze waarop zo\’n televisieavond wordt opgezet, doet niet terzake. Dat hij de leiding van TV Oost afbrandt – als hij dat en beetje geinig opschrijft – prima. Dat er op Tekst TV tegenwoordig net zo veel typefouten staan als in dat Wegenerkrantje, ik zie het ook. Dat De Witt hooguit tien minuten op de buis naar mij kan kijken zonder te kotsen, De Witt, je bent niet de enige. Zap lekker door of douw er zoals je gewend bent een pornotape in.

Maar De Witt is een stomme lafaard. Hij pakt totaal de verkeerde aan, hij neemt mijn TV Oost-collega Jolande in zijn stukje te grazen. Dat is ongelooflijk laag. De Witt is zo iemand die de zwakste tegenstander een schop in zijn rug geeft, iemand die uitgeteld op de grond ligt nog gauw even een schop geven. De Witt is het verklikkertje vroeger in de klas: “Hij mijnheer, hij mijnheer, hij deed het.” U kent die types wel.

Jolande is mijn vriendinnetje, haar bureau op de redactie van RTV Oost staat recht tegenover die van mij. We overleggen regelmatig, zij vindt mijn manier van werken diep in haar hart eigenlijk verwerpelijk: veel te grof. Ik wil het verhaal, graag goedschiks, en soms kwaadschiks. Zij is zo integer als de pest, werkt hard, en daarom begrijpt zij dat de rechter mij veroordeelt omdat ik schrijf dat bij moordenaars van de democratie, zoals die Pingen (aan de Apollolaan) wat mij betreft de ruiten wel ingekeild mogen worden.

Ik vermoed dat het in Almelo een corrupte bende is waar sommige rechters bij wijze van spreken wethouders pijpen om zich ook in rotarykringen te mogen bewegen en waar het openbaar ministerie vooral op onbestaanbare domheid selecteert (dat kan toch niet anders, zoveel zaken als die sukkels verkloten). Ik vermoed ook dat de Twentse politie het accent op parkeer- en verkeersovertredingen legt. Verkracht, in elkaar geslagen, ingebroken, beroofd? Nee mevrouwtje, de politie heeft een nieuw autootje om hardrijders mee te pakken en mag dat uitvoerig showen in het dagblad.

Als ik sneer dat de innige banden in Twente tussen politie en Tubantia al van 60 jaar geleden dateren, kijkt Jolande me verwijtend aan. De Roskam is een mooi krantje, maar het trekt ook schijterds aan die hun letterdiarree dumpen.

Jan Medendorp

Vorige bijdrage

Oostelijke fondsen meer dan twee miljard verminderd in beurswaarde

Volgende bijdrage

Nummer 13

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *