Roskam Moordkuil Jaargang 09, 2003

Nummer 17

Ooit vond ik Otto de Goeij van Meubelfabriek Vroomshoop en eerder de Sociale Werkvoorziening Larcom een chagrijnige zeur. Maar sinds hij met ruzie vertrok bij de Meubelfabriek, die hij ondanks eerdere toezeggingen toch niet mocht overnemen, is het een leuke vent geworden.

Dinsdag werd Pollux uit Oldenzaal volledig terecht volleyballandskampioen in Ommen. De Goeij is tegenwoordig voorzitter van Volco Ommen. Hij schold de lijnrechter de huid vol als hij een foute beslissing vermoedde. Na afloop ging hij met een kist fruit rond, maar hij sloeg de desbetreffende lijnrechter over en voegde hem toe “voortaan beter vlaggen”. Ommen is een beetje een relclub geworden. Dat begon eigenlijk al onder voorzitter Roel Zweers. Achtereenvolgens gingen de ambitieuze hoofdsponsors Etiflex, Dick de Lange (alleen al voor zijn echtgenote liep de sporthal vol) en Pelgrim, die tonnen in de club stopten, failliet.

De Goeij haalde later zijn vriendje Wim Samsen van Eastborn binnen als hoofdsponsor. Die betaalt daarvoor 35.000 euro. En geen kwartje meer, roept hij tegen iedereen die het maar horen wil. Maar inmiddels heeft hij voor weer een seizoen bijgetekend. (“Hoewel ik er geen bed extra door verkoop”) en dicht hij links en rechts gaten in de begroting. Net als voorzitter De Goeij zelf, maar dat mag zijn vrouw niet weten. De Goeij en Samsen kennen elkaar nog uit de tijd dat ze samen met Hans Siers (toen De Groot Vroomshoop, nu met Plasticon prominent in het volleybal aanwezig, bij Pollux) het dorp runden. De gemeente belde altijd even met het trio alvorens een belangrijke beslissing werd genomen.

De Goeij heeft een paar jaar geleden zelfs nog vast gezeten voor Volco Ommen. Er waren twee Amerikaanse speelsters aangetrokken die tijdens een controle niet over de vereiste papieren bleken te beschikken. De rechter veroordeelde Volco destijds tot twee maal zevenduizend gulden voorwaardelijk. Was het vonnis onvoorwaardelijk geweest, dan zou Volco failliet zijn gegaan.

Volco Ommen kwam per ongeluk in de finale. Zeker na het vertrek van spelverdeelster Hedvig Bleken (ruzie met trainer Loek Hagendoorn, die er inmiddels uitgeflikkerd is) die uitgerekend naar Pollux ging en daar aan de basis stond van het succesvolste jaar in Oldenzaal ooit. Ook trainer Jan Berendsen van Pollux komt van origine uit Ommen, misschien wel zijn leukste jaar, want daar begon zijn kleedkamerromance met Diane Rademaker. Hij werd \’s nachts zelfs geschaduwd door andere speelsters.

Pollux heeft Volco 3.500 euro betaald voor Bleken (conform het contract). Volco betaalde de Noorse bond (Bleken is Noorse) al 600 dollar, maar wil dat geld ook terug van Pollux. De penningmeester kreeg het direct na de verloren wedstrijd te horen.

Nee, Youp weet niets van Ommen, het is daar echt lachen.

Vorige bijdrage

Thales FBK-Games op punt door te stoten naar internationale top

Volgende bijdrage

Nummer 18

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *