Roskam Moordkuil Jaargang 10, 2004

Nummer 29

Onze eigen regionale krant heeft hem getracht te demoniseren (ik vind dat zo’n mooi woord) en nu komt hij bij Oranje weer bovendrijven. John van ’t Schip. In gezelschap van San Marco en met De Zoon Van als regisseur op de achtergrond. Ik droomde daar twee jaar geleden al over op deze plaats. Maar dan voor FC Twente. Het mocht niet van Tubantia. En daar hebben ze kijk op belangrijke ontwikkelingen. En dus schreven ze de vroegere rechterspits met de fluwelen trap terug naar Amsterdam.

FC Twente heeft voor het nieuwe seizoen een drankprobleem en een paar blessuregevoelige en zeer jonge spelers binnengehaald. En een ouwe lul die de ontwikkeling van Pasveer (wat ik een echte topper vind) weer voor twee jaar blokkeert. Boschker trok een lange neus naar Twente omdat onze eigen Seedorf in deze regio respect miste. In Amsterdam kwam hij niet verder dan veld 4. En dus wordt hij weer omarmd; op Twentenaren die verstoten worden in het westen zijn ze hier gek. Ik denk dat FC Twente het komende seizoen meedoet in de strijd om de twee nacompetitieplaatsen. Maar ik hoop het niet, want daarvoor doen Munsterman en Plageman te zeer hun best om de troep van de afgelopen jaren echt op te ruimen en daarvoor ben ik te zeer gesteld op Rini Coolen en Jan van Staa.

Ik vermoed dat Oranje zich niet zal kwalificeren voor de WK in Duitsland, want Cruijff zal waarschijnlijk adviseren Jong Ajax grotendeels op te stellen aangevuld met de routiniers Heitinga, Van de Vaart en Sneijder. Het AD zal wel kankeren, met de Ajax-clan aan het roer.

Ik heb een tijdje met Van Hanegem te maken gehad, hij was mijn idool, mijn ideale trainer, moordgozer, maar hij kan nog geen barbecue organiseren. Alleen had Kesler het anders moeten verwoorden op de televisie. Maar ik weet wel waarom ze hem in het oosten niet moeten. Kesler houdt zich in het westen redelijk staande en hij sloeg met deuren toen FC Twente zo stom was zich failliet te laten verklaren. Kesler gaat gewoon met de machtigste voetbaljournalist van Nederland (Johan Derksen) in een TV-programma de verbale strijd aan. Kesler luistert naar iedereen en naar niemand. Komt zelden in de kleedkamer in tegenstelling tot zo’n Jeu Sprengers, Kesler houdt van vrouwen en komt daar ook voor uit. Is ijdel, houdt van alle aandacht. Vorige week werd hij tot op zijn veters gefileerd in Voetbal International dat onder meer zijn bijbaantjes op een rij zette. Hij stuurde de redactie als antwoord zijn CV met alle nevenactiviteiten en het verzoek dat in het vervolg goed te noteren.

Kesler doet het goed daar in die Zeister bossen in zijn appartementje. Hij neemt gewoon zelf de telefoon op, en komt zijn afspraken na. Hij heeft zichzelf benoemd. Ja en? De rest kruipt bij de baas in de kont.

Cruijff staat eindelijk aan het roer en ik ben er Kesler eeuwig dankbaar voor.

Vorige bijdrage

Het gevecht van Karel van Rosmalen om ROC over het voetlicht te brengen

Volgende bijdrage

Nummer 30

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *