Roskam Moordkuil Jaargang 13, 2007

Nummer 16: Sneu is Jacques Troch

Sneu is Jacques Troch geworden. Hoe cynisch dat hij, op de dag dat Grolsch 31 miljoen boete krijgt, een seminar over corporate governance houdt. Ongetwijfeld hebben de topmensen voor hem (zoals Snoep die nota bene van Heineken afkomstig was) en de mensen na hem exact hetzelfde gedaan, maar de Europese Commissie heeft uitgerekend een deel van de periode dat Troch de baas was de kartelafspraken onderzocht waaraan ook Grolsch heeft meegedaan.

Afgelopen woensdag stond Troch te oreren over eerlijk ondernemen, maar wie gelooft onze sympathieke Belg nog. Hij moet weg als hoogleraar. De Universiteit Twente zal toch begrijpen dat een man die heeft gefraudeerd niet kan aanblijven als hoogleraar Corporate Governance. En de huidige Grolsch-baas, mijnheer Pasman, geeft wel commentaar via de telefoon, maar weigert voor de camera tekst en uitleg te geven. Omdat we dan aan zijn ogen zien dat hij weet dat er gerommeld is, vermoed ik. Ik heb woensdag op alle zenders zijn interviews beluisterd. Nergens zegt hij keihard dat Grolsch geen kartelafspraken heeft gemaakt. Als alle rechtszaken die zijn aangekondigd tegen de brouwerij doorgaan, kan het wel eens de ondergang van Grolsch worden.

Over diefstal gesproken, Henk Timmerman van restaurant 10 (de vroegere Jaargetijden) in Enschede schijnt een paar boertjes bij hem in het dorp voor ongeveer veertien mille opgelicht te hebben Er ligt een aanklacht. En ze willen nu ook de jaarrekeningen van de afgelopen jaren nog even zien. Timmerman was altijd al een zeikerdje, beetje meelullen, interessant doen, hij zegt ja, doet mee. Besteel dan Wessels voor een ton, maar niet een paar van die keuterboertjes tijdens een feest waar met de Pasen tientallen vrijwilligers hebben gewerkt.

Dat hoorde ik allemaal tijdens het Twentse aspergediner in Den Haag woensdagavond. Er is van alles mis tijdenxhetc diner waar onze Timmerman dus ontbrak als één van de organisatoren. Mar prinses Annie krijgt het wel voor elkaar dat minister Van der Hoeven de hele avond aanwezig is, dat Balkenende langskomt. Kerckhaert krijgt helemaal niets voor elkaar, en maar zeuren over de dingen die op die avond niet deugen. Den Oudsten krijgt dankzij Annie een podium, terwijl naar hem op het ministerie van Financiën ongeveer niemand meer luistert omdat ze daar (en bij Domeinen) vinden dat hij de boel voorliegt over de Luchthaven Twente. Er is nu weer een onduidelijke brochure gemaakt door de gemeente Enschede met Lufthansa Technical Training dat er wellicht een opleidingsinstituut wil neerzetten. Domeinen voelt zich geflikt over de onroerende goederen die in deze brochure een plaats krijgen waar eerder door Enschede geld werd gevraagd voor de sloop van de gebouwen.
Dankzij Dik Wessels doet het Australische beursgenoteerde McQuerry nu mee samen een paar Twentse jongens. Nog een leuk nieuwtje? FC Twente wil Go Planet kopen. Een paar geslaagde vastgoedjongens willen wel lappen. En het eten was woensdagvond ook nog lekker.

Vorige bijdrage

Nummer 15: wat zal er met Wegener gebeuren?

Volgende bijdrage

Nummer 17: die corrupte kutboeren in de Hof van Twente

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *