Roskam Moordkuil Jaargang 13, 2007

Nummer 17: die corrupte kutboeren in de Hof van Twente

Een stukjesschrijver van het vroegere vakblad van de nationaal-socialisten maakt zich druk over een Hilversumse presentator die niet weet dat Heracles in Twente speelt. De tijdelijk burgemeester Burgering van de gemeente Hof van Twente is een slag erger: hij weet niet dat hij in Overijssel aan de slag is gegaan. Hij roemde (tijdens zijn inauguratie) de Hof van Twente in Gelderland als een fantastische plek.
Hij zal wel dementeren, die ouwe schnabbelaar. Ter opfrissing van het geheugen: Burgering was tot zijn pensioen burgemeester van Barneveld. Hij was daar indertijd verantwoordelijk toen de boeren in Kootwijkerbroek werden opgehitst om ambtenaren te gijzelen, te mishandelen en in sommige gevallen zelfs bijna te vermoorden. En diezelfde Burgering wordt dus nu (ad interim) de baas van een door corruptie, vriendjespolitiek en machtsmisbruik geteisterde fusiegemeente die binnenkort moet beslissen over een zogenaamde varkensboulevard in de buurt van Markelo.
Burgering deugt als mens, hoor ik van mensen die hem al langer kennen. Maar wat moet zo’n man in de Hof van Twente waar Ank Bijleveld burgemeester was? Bijleveld accepteerde een tweederangs baantje (gelet op haar kwaliteiten) als staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, omdat ze dus liever zaken doet met criminele Antilliaanse bestuurders dan met die corrupte kutboeren in de Hof van Twente.
Die varkensboulevard wordt natuurlijk gefinancierd door de Rabobank, die zit echt geworteld in de samenleving. Dat klopt. Kneus Kobes in Wierden besloot onlangs onder druk van de raad af te zien van nevenactiviteit bij de Rabobank, want zelf zag deze burgemeester absoluut niet in waar en hoe belangenverstrengeling kon ontstaan.
In de Hof van Twente begreep zelfs het raadslid Kottelenberg van Gemeentebelangen dat hij geen wethouder kon worden door zijn functie bij de Rabobank. Hij onthield zich onlangs keurig van stemming toen het ook al over de varkensboulevard ging. Keurig? Zover had het dus nooit mogen komen. De Rabobank heeft dus hoe dan ook invloed op stemmingen in de raad.
Burgering krijgt eveneens te maken met Harry Snijder, uit Delden, ook zo’n blaaskaak. Bij de VVD met slaande deuren opgestapt omdat hij zijns inziens te laag op de lijst stond. En die plaats kreeg hij niet omdat hij zo’n slimme man is. Hij stapte over naar Burgerpartij Hof, dat is in de Hof van Twente een club die binnen een jaar drie fractievoorzitters versleet, onder wie dus onze vroegere liberaal Snijder. Maar het maakt Snijdertje geen fuck uit, hij vult binnenkort weer keurig een zetel in de raad. Bij de VVD wel te verstaan.
Burgering jongen, je weet niet waar je aan begonnen bent. En na je domme versprekingen word je waarschijnlijk ook nooit meer serieus genomen.

Vorige bijdrage

Nummer 16: Sneu is Jacques Troch

Volgende bijdrage

Nummer 18: de cowboys van de weg bestaan nog wel

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *