Roskam Moordkuil Jaargang 13, 2007

Nummer 8

De Rabobanken van Enschede en Goor gaan niet fuseren. Daar liggen waarschijnlijk niet veel mensen wakker van, ik ook niet, maar er gaat wel een behoorlijke oorlog achter schuil. Als het aan de topman van Enschede ligt (Grotenhuis) dan komt er binnenkort een Rabobank Twente. In Hengelo (Vonk) zijn ze zo ver nog niet en houden ze zich vast aan het beleidsplan 2005+ (waarmee ik u inhoudelijk niet zal vermoeien).
Het Twentse fusieprobleem ligt nu bij de Raad van Bestuur in Utrecht, erkent Vonk. Grotenhuis kapte mijn telefoontje hierover heel snel af. Er ligt inmiddels wel meer op het bordje van de Raad van Bestuur, want oud-Hengeloër Rob ten Heggeler is vorig jaar gevlucht bij Fortis (eruit gemikt?) en bij Rabo binnengehaald, maar hij blijkt een miskoop. Een heel slecht communicator. Iemand die zelfs zijn secretaresse tot wanhoop drijft, en dan ben je echt een lul. De ABN Amro is overigens geen haar beter, heb ik helaas weer ondervonden. Ik ben geen klant van die bank, afgezien van de huur van een kluisje. Dat wilde ik opzeggen, de wijze waarop zij brieven afhandelen, is ongekend onfatsoenlijk. Zelfs zonder naam of telefoonnummer op hun eigen briefpapier. Er is mijns inziens door hen te veel geld van mijn bankrekening afgeschreven en dat moet ik nota bene zelf gaan aantonen, was ongeveer de strekking van hun verhaal. Ik mag binnenkort Rijkman Groenink interviewen en ik kan hem inmiddels een stapeltje eigen ellende onder de neus wrijven.

Wel erg leuk deze week was de bieroorlog die Grolsch (19 miljoen winst) niet verliest, maar ze liggen bij Heineken (dat 1.2 miljard bijschreef) niet wakker van de groeiwensen in Enschede. Alleen: dat Grolsch bekende kroegen en gelegenheden (zoals de Arena) in Amsterdam inpikt, daar balen ze wel van bij de nazaten van Freddy.
Heineken heeft teruggeslagen door onder anderen Henny van der Most als klant binnen te halen. Most (het zal u niet verbazen) krijgt net geen geld toe bij deze deal. En zelf drink ik in de studio van RTV Oost inmiddels ook dat bocht van Heineken. Tot woede van bestuursvoorzitter Pasman van Grolsch die onlangs in de studio het aangeboden glas Heineken eerst weigerde, maar later opdronk met het logo van zich afgekeerd. Nee, daar zijn helaas geen opnames van.

Ook zo’n leuke ruzie heeft plaats bij Ten Cate. Jeroen van Balen kreeg een paar jaar terug een schop onder de kont van Loek de Vries, maar via de rechter wel een zak geld mee. Hij begon voor zichzelf in Dubai, dreef vanuit die regio De Vries tot razernij die ten einde raad de winkel maar overnam. En toen bleek toch dat Van Balen gewoon van de straat is. Hij had al geld bij zijn ontslag gebeurd, riep tegen iedereen die het horen wilde dat Ten Cate nu de hoofdprijs aan hem moest betalen. Ten Cate liet hem fijntjes weten dat ze meer manieren van hem hadden verwacht en prompt schreef Van Balen ruim twee weken geleden een kruiperige excuusbrief per mail.

Vorige bijdrage

Nummer 7

Volgende bijdrage

Nummer 9

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *