Twentesport

Geen fatsoen meer

Ik hoop oprecht dat Hans Kraay jr. SVZW ‘erin’ houdt: ik vind SVZW een leuke club en ik ben gesteld op Hans Kraay jr. Ik heb overigens niet het idee dat ik me in groot gezelschap bevind als ik zeg dat ik SVZW een leuke club vindt. Of het komt dat SVZW een concurrent is geworden op het hoogste niveau voor de bestaande grote clubs als Excelsior’31, Quick’20 en HSC’21 of omdat er een sfeer van het grote geld om de club hangt, weet ik niet.

Er gaat bijvoorbeeld een gerucht dat Kraay zonder salaris werkt, maar als hij SVZW voor de Topklasse weet te behouden, krijgt hij een ton bijgeschreven. Lariekoek, maar het venijn is duidelijk. Kraay krijgt ongeveer hetzelfde salaris als hij bij Lienden kreeg en hij mag met zijn maat Piet de Kruiff 4500 euro verdelen als bonus op lijfsbehoud in de topklasse. Prettig, maar niet meer dan dat.

Hans Kraay en Piet de Kruiff doen er echt alles aan, zoals morgen tegen Noordwijk, maar ik loop de honderd meter ook niet binnen tien seconden. Ook al heb ik Ellen van Langen als trainer.

Wesselink, op dat moment (eind vorig jaar) de beste coach van Nederland (….) kreeg het niet voor elkaar en Freddy Nijhof van SVZW belde (via Hans van Breukelen) met Kraay: kom helpen in Wierden! Het klikte tussen Kraay en Nijhof en de rest van de club. De rest van de club, behalve met Bertus Heutink, moet ik zeggen.

Geld haalt niet het allerbeste bij mensen naar boven. Ik ken heel veel mensen met veel geld, de meeste doen er gelukkig goede dingen mee, voor de maatschappij, voor zichzelf, een enkeling verdient veel geld en verliest daarmee zijn fatsoen. Rijk geworden met kladblokjes en balpennen, is Bertus Heutink inmiddels onafhankelijk van wie of wat dan ook. En dat wil hij heel graag aan iedereen laten weten. Hem schrijft niemand meer de wet voor. Nee, dat doet hij. Dus als hij ontevreden is, zal je het weten. Zoals al een paar maal tegen Kraay. En dan vooral tussen veel publiek, zodat iedereen kan zien en vooral horen dankzij wie die Kraay in Wierden mag rondlopen. Het is aan de vrouw van Kraay te danken dat hij niet is opgestapt, zoals hij voornemens was na weer een paar intens beledigende opmerkingen over slecht presteren en dreigen met ontslag. Hans Kraay is zaterdagochtend tussen half negen en tien uur te gast in het Ochtendhumeur van Radio Oost. Dan het hele verhaal.

Ik hoop dat Kraay links en rechts in de komende drie weken puntjes pakt. Wedden dat Heutink dan vooraan staat om de polonaise te lopen en Kraay vol op zijn bek te zoenen. Klasse is niet te koop.

Geld is mooi, maar bij veel mensen schuurt het ook het laagje vernis van het fatsoen weg….

Vorige bijdrage

Fidder & Löhr

Volgende bijdrage

Niet schreeuwen voordat je geslagen wordt

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *