Twentesport

Krüzen

Krüzen weg! Ik moet er nog steeds even aan wennen. Ik geloof het ook niet. Hij zal wel een paar weken meegaan met Bosz naar Vitesse, maar ik schat dat hij voor de jaarwisseling weer netjes terug in Almelo is. Ik vind het ook eigenlijk een schande dat Bosz hem meeneemt. Eerst heeft hij een fraaie dame uit de organisatie ingepikt en nu Krüzen. Ik ben daar niet van gediend. En Krüzen ook niet, maar dat weet hij nog niet. Hendrie kan niet buiten Twente, buiten Almelo, buiten Heracles. Natuurlijk Hendrie heeft eerder in België gespeeld bij Kortwijk, Luik en Waregem en in Nederland bij Den Bosch en PSV, maar toch. Krüzen is een international die in 1988 Europees Kampioen werd. Hij is de verpersoonlijking van Heracles. Ongeveer net zo oud als ik, maar al opa. Als de vierde generatie al niet aanstaande is. Krüzen heeft iets, ik weet niet zo goed wat. Hij is geen allemansvriendje, integendeel. Eerder wilde Verbeek hem al mee naar Feyenoord nemen en als dat gebeurd was, hadden ze er beiden nog gezeten. Maar dat toptrainers als Verbeek en Bosz hem dolgraag als sparringpartner willen, zegt natuurlijk genoeg. Ook over zijn loyaliteit, Krüzen zaagt niet aan stoelpoten.

Heracles had jaren geleden Ruud Brood nooit durven ontslaan zonder toestemming van Krüzen. Die man die om verschillende redenen nooit hoofdcoach kan worden. Het probleem zit hem in de papieren, op het veld is hij een van de beste, hij weet alles en hij ziet alles, maar de verslaggeving laat te wensen over. Laten we het noemen, Krüzen bepaalt veel achter de schermen bij Heracles, hij is de vertrouweling van voorzitter Jan Smit en directeur Nico-Jan Hoogma. Die vreselijke Jordania in Arnhem denkt dat hij alles kan kopen, maar was toch even verbaasd over het salaris van Krüzen. Voor assistent-begrippen is het heel behoorlijk, ook in Arnhem. Dus niet voor het geld, maar ja Krüzen gaat nu wel volgend seizoen Europa in. Bosz heeft een van de beste assistenten uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. In Arnhem regeert Theo Jansen. Maar Jansen weet ook dat je met Krüzen niet moet fucken. Krüzen heeft meer én linkere vrinden dan Holleeder.

Vorige bijdrage

Bestuurders en eretribunetypes maken FBK kapot

Volgende bijdrage

Netwerken corrumperen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *