Roskam Moordkuil Jaargang 09, 2003

Nummer 35

De Socialistische Partij zou bij wijze van spreken bij het overlijden van commissaris der koningin Jansen nog zeiken over het plakje cake bij de koffie. Zure kutclub. De provincie Overijssel opent vandaag (vrijdag) het statenjaar met een boottochtje en een buffetje. Gôh, leuk. Als het niet regent tenminste. Niets bijzonders. Kost niet te veel, de provincie organiseert dat soort zaken namelijk altijd zelf en huurt gelukkig niet van die foute adviesbureaus in. De saaiste mensen van Overijssel op een boot. Ik hoef gelukkig niet mee, je kan er ook niet meer vanaf. Dat wordt echt geen loveboat, niemand wordt straalbezopen, in de machinekamer aangetroffen.

De SP in Overijssel vindt dit verkwisting van gemeenschapsgeld. Nou is Jan Marijnissen niet mee naar de Antillen. Ik heb hem gebeld of dat uit principe was. Welnee, hij kon gewoon niet. “Maar ik vind het wel goed dat mijn collega’s gaan; liever naar de Antillen dan op Safari in Zuid-Afrika. Ik had alleen graag gezien dat de fractievoorzitters ook met de gewone mensen praten, maar daar is in het zware programma helaas geen ruimte voor.”

Dus Marijnissen heeft mevrouw Beldsnijder, mevrouw Van Ommen en de heer Yildirim, de drie Overijsselse statenleden van de SP, absoluut niet verboden met dat lullige boottochtje mee te gaan. Ik heb sympathie voor de SP omdat ik Marijnissen graag mag. En hij heeft een aantal goede mensen om zich verzameld. Maar weet natuurlijk niet welke zuurpruimen zijn partij in Overijssel heeft.

Die Yildirim schijnt een bewogen man te zijn, zit in de Zwolse gemeenteraad, is statenlid en volgens het fluistercircuit een belangrijke adviseur van de Rotterdamse burgemeester Opstelten. Hij zal zelf ook wel fluisteren, want ik hoor en zie nooit wat van die vent. En die Beldsnijder en Van Ommen, die bestaan toch niet echt? Die zijn toch hopelijk bedacht door Bordewijk, die komen rechtstreeks uit Bint. Als je Yildirim hoort praten, weet je dat het een gierig man is, hij bezuinigt zelf op lidwoorden.

De vroegere commissaris van de koningin Niers had ongelooflijk de pest aan CPN-statenlid Joop Schepers. Maar als Schepers zijn algemene beschouwingen afstak, stroomde de statenzaal vol, alle ambtenaren kwamen kijken. Bij vlagen zie ik dat terug als de SP bijvoorbeeld het asbestbeleid in Goor laakt. Luizen in de pels.

Beldsnijder, Van Ommen en Yildirim bemoeien zich nauwelijks met politiek. Ze zijn uit op effectbejag, scoren in de media. En dan komt er zo’n persberichtje binnen en natuurlijk laten de regionale media die Yildirim aan het woord.

Nieuws zou zijn als de SP in Overijssel eens echt wat voor de achterban zou kunnen beteken.

Ze zien het zelf niet, maar het zijn gewoon linkse Pimmetjes die met geblèr en opportunisme de aandacht trekken.

Vorige bijdrage

Nummer 34

Volgende bijdrage

Nummer 36

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *