Roskam Moordkuil Jaargang 10, 2004

Nummer 22

Eredivisie-Smitje stond de huid alweer luidkeels te verkopen voordat de beer geschoten was. En de beer stond naast hem in de persoon van Frans Adelaar, die zichtbaar misselijk werd van het enthousiasme van de voorzitter van Heracles.

Feit is dat Heracles in de eerste drie wedstrijden van de nacompetitie ontzettend gezwijnd heeft met negen punten. Vanavond (vrijdag) wil Adelaar (De Graafschap) zijn laatste kans pakken en revanche nemen op die vreselijke voorzitter, zoals hij de Ommer deurwaarder noemde. En Excelsior rolt Volendam op waardoor er nog helemaal niets beslist is.

Natuurlijk hoop ik op winst, maar ik zag alweer een hoop verkeerde types in en om het stadion in Almelo scharrelen. Smit en kornuiten hebben ongewild een hoop nieuwe vrienden gemaakt. Tot ze toch weer verliezen, let maar op.

In de eerste divisie doet Heracles mee om de prijzen, in de eredivisie is de nacompetitie het hoogst haalbare. De belangrijkste reden voor Verbeek om de nacompetitie te winnen is dat hij dan volgend seizoen als trainer van Heerenveen alvast zes punten van Heracles in de pocket heeft, zes punten van Den Bosch maakt twaalf en je bent een eind onderweg naar Europees voetbal. Zo rekenen die jongens. Heracles moet bijna een totaal nieuw elftal kopen, huren, bij elkaar sjacheren. En ik schat Plageman bij de buurman kwalitatief net iets hoger in dan zijn Almelose collega’s op technisch vlak.

Begint die Smit ineens te roepen dat de tweede ring in Almelo er sneller komt dan de derde in Enschede. Ik hoop het toch niet. Met hekken zeker, terwijl het nu zo gezellig is, je overal kan doorlopen en de meeste stewards in Almelo zijn nog normaal.

Er is wel een groot verschil met FC Twente: het bestuur, de technische staf en de spelers hebben een hoop plezier. Als ik dat vergelijk met de bekerfinale, begrijp ik niet dat het bestuur van FC Twente die spatjes van hun trainer heeft geaccepteerd. Met Plageman op de bank was het niet slechter gegaan.

Belg V. heeft een zooitje wedstrijden weggeven zogenaamd omdat hij bezig was met de grote voorbereiding (waardoor nota bene ons geliefde Zwolle naar de eerste divisie is gezakt). Nou, zijn strategische plannen hebben we gezien. Driewerf schande. En dat hij tijdens DE wedstrijd niet ingreep, het illustreert zijn tekortkomingen. Maar dat die man niet wil communiceren, niet met journalisten wil praten, dat is ziekelijk.
Het is toch een feest zo’n bekerfinale. Winst of verlies, daar moet je van genieten. Voor de wedstrijd wilde SBS met de trainers praten, maar dat weigerde de trainer. “Staat niet in mijn contract”, liet hij weten waarop de grote sportbaas Lex Muller van SBS het standaardcontract uit de tas haalde en V. met zichtbare tegenzin een paar lullige antwoorden gaf. Bij een feest. Gatverdamme.

Vorige bijdrage

Nummer 21

Volgende bijdrage

Nummer 23

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *