Roskam Moordkuil Jaargang 10, 2004

Nummer 40

Dit krantje hoort onderin het aardappelmandje, zei gemeentesecretaris Mulder onlangs tegen de Stentor (vroeger de Zwolse Courant) naar aanleiding van mijn column in de Roskam over de corruptie in het altijd gezellige Ommen. Kijk, dat vind ik nou een leuke reactie om je smerige zaakjes luchtig af te doen. Burgemeester Ten Oever zei dat hij besloten had geen stappen tegen mij te ondernemen en mij links te laten liggen. Hij neemt mij niet serieus omdat ik nooit in Ommen zou komen. Ten Oever is een leugenaar. Hij is een regent die in de jaren vijftig leeft, hij gaat ervan uit dat iedereen voor hem buigt als hij aan komt schrijden. Hij, de eerste burger van het dorp, regeert over dood en leven. Vindt hij. De sukkel.

De eerste leugen is dat hij tegen mij geen stappen onderneemt. Nou, dat doet hij wel. Hij belt iedereen op van wie hij vermoedt dat ze mij in bedwang zouden kunnen houden. Die invloed op mij hebben. Dat is de jaren vijftigmethode: Ons Soort Mensen helpt elkaar. Hij maakt een foutje: al die mensen bellen mij meteen. De tweede leugen is dat ik nooit in Ommen zou komen. Ik ben wellicht vaker in Ommen dan hij, want Ten Oever zit altijd in zijn zomerhuisje in Drenthe of is op jacht; daar krijgt hij een warm gevoel van in zijn onderbuik, het afschieten van dieren die zich niet kunnen verdedigen.

Even voor Ten Oever: ik heb meer vrienden en kennissen alleen al in Ommen dan hij in zijn hele leven zal hebben. Ik heb ze onder meer bij de plaatselijke woningbouwvereniging waar ze reageren in de trant van ‘Laat me met rust, want we moeten in de toekomst verder met dit bestuur’.

Ten Oever heeft zijn terreurambtenaren opgedragen om alle mensen van wie vermoed wordt dat ze met mij praten tegen te werken. Van die bedrijven liggen aanvragen te wachten tot waarschijnlijk ergens in 2017, de politie komt daar bijkans wekelijks controleren. Nee, er staat niets op papier, natuurlijk niet, daar zorgen Ten Oever en Mulder wel voor. De heren hebben de mooiste kavels in de nieuwe wijk Alteveer ingepikt, schreef ik al een paar weken geleden. Mulder zegt nu dat hij bij zijn benoeming zwart op wit heeft gekregen dat de gemeente hem helpt bij het vinden van een leuk kaveltje. Even in het archief nagezocht wie deze lulhannes heeft aangenomen en dat blijkt de integere Ter Avest te zijn die nu in Midden-Drenthe werkt. Ja, de betere bestuurders vertrekken altijd uit Overijssel om de een of andere reden. Maar goed, Ter Avest gebeld en die ontkent die toezegging ten stelligste. “Onzin.” Dus Muldertje, kom maar op met je briefje.

Ik heb de brief nu officieel bij de gemeente opgevraagd. Als ik hem niet krijg, gooien we er gezellig een WOB-je (Wet Openbaarheid Bestuur) tegenaan. Want die wet is bedacht als antwoord op achterbakse bestuurders en leugenaars.

Hoe lang houden Ten Oever en Mulder zich al angstzaaiend nog staande in Ommen?

Vorige bijdrage

Nummer 39

Volgende bijdrage

Nummer 41

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *