Roskam Moordkuil Jaargang 10, 2004

Nummer 7

Ik vind Peter Bosz een leuke vent en ik mag Gerard Sanderink ook wel. Maar tussen die twee spoort het niet helemaal uit hun tijd bij De Graafschap. Sanderink zat met veel plezier en met vriendin de afgelopen maanden bijkans bij elke thuiswedstrijd van Heracles op de eretribune. Naast zijn nieuwe vriend Loek de Vries van Ten Cate. Sanderink is iets minder tevreden met de actie van voorzitter Jan Smit van Heracles die Bosz binnenhaalde voor een salaris dat hoger is dan dat van Verbeek in zijn eerste seizoen maar lager dan wat Verbeek dit jaar verdient. En als Bosz volgend seizoen de nacompetitie niet haalt, vertrekt hij zonder afkoopsom. Misschien kan de Raad van Commissarissen van PSV dit contract als voorbeeld opvragen. Met andere cijfertjes overigens, want Hiddink krijgt per maand wat Bosz in het hele seizoen nog niet overgemaakt krijgt, ook al wint hij elke wedstrijd.

Heracles moet heel veel wedstrijden winnen, dat staat in het contract van Bosz, hij mag een flink aantal nieuwe spelers halen om zijn eigen geloof te onderbouwen. Waar hij bij De Graafschap maandelijks telefonisch contact had met de voorzitter, zal Smit dagelijks op de club zijn en over van alles en nog wat uitleg willen. De huidige trainer Verbeek werd daar in eerste instantie doodziek van, maar heeft van de nood een deugd gemaakt. Het tweetal Smit/Verbeek is inmiddels onafscheidelijk en duikt regelmatig bij veel wedstrijden samen op.

Bosz wordt chagrijnig en arrogant genoemd. Voor eens en altijd: dat is hij absoluut niet. Hij is rechtlijnig en volgt zijn eigen gedachtegoed. Toen het Bosman-arrest nog uitgesproken moest worden, ventileerde hij die mening al. En daarom kreeg hij ruzie bij Vitesse met Aalbers. En daarom ging hij naar Frankrijk en Japan. Hijzelf vindt dat hij het maximale uit zijn carrière heeft gehaald. Financieel in elk geval, want Bosz bewoont een huis in Ugchelen waarop zijn voorzitter, die toch als runner-up in de Quote 500 staat, jaloers zal zijn.

Bosz heeft acht interlands achter zijn naam en zat veertig wedstrijden op de bank. Maar hij hoorde niet bij het Nederlands Elftal, vindt hij eerlijk, want in positiespelletjes werd met hem de vloer aangeveegd. Maar hij is een winnaar pur sang. En daarom moet Smit met Bosz en met Sanderink en de inmiddels ook in de voetballerij zeer ambitieuze De Vries lekker een tafeltje regelen bij Jonnie Boer. Ze passen geweldig bij elkaar. Als dat viertal de stijve koppen vergeet en gaat samenwerken (inhoudelijk en financieel) speelt Heracles over drie jaar Europees voetbal.

Bosz sprak met Heracles. Toen hij met datum, tijdstip, plaats en gesprekpartners werd geconfronteerd, loog hij keihard. Dat moet hij nooit meer doen. Richard Roeloffzen zei ooit in het sportprogramma Helpers Weg bij Radio Oost: “Verbeek schat mijn kwaliteiten verkeerd in, maar Verbeek is altijd eerlijk geweest tegen mij.”

Vorige bijdrage

Gerard Sanderink: ‘Geld is geen probleem, goed management wel’

Volgende bijdrage

Nummer 8

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *